Celebrat el 1er Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef Mallorca 2017

El passat cap de setmana es va celebrar a l’hotel Protur Biomar Gran Hotel & Spa, de sa Coma, el “1er Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef Mallorca 2017”, on assistiren xefs de prestigi nacional i internacional.

Al concurs participaren 20 estudiants d’últim o penúltim curs de formació en escoles d’hostaleria de les següents escoles: Escola d’Hostaleria de les Illes Balears (EHIB), l’IES Puig de sa Font, IES Alcúdia, IES Juníper Serra i Amadip Esment Escola de Mallorca; de Barcelona, EUHT de Sant Pol de Mar de Barcelona; Escola SC de Tenerife de Canàries; Escola Superior d’Hostaleria d’Extremadura; CIFP Carlos Aroza de Galícia; i Centre Superior d’Hostaleria Mediterrani de Jaén.

El guanyador de la primera edició del concurs va ser l’estudiant d’hostaleria José Antonio Rodríguez, de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, a Barcelona. El segon lloc va ser per a Javier Jiménez, de l’Hotel Escola SC de Tenerife i el tercer per al mallorquí i benjamí de tots els concursants, Toni Riera, de 18 anys de l’IES Puig de sa Font de Son Servera.


El conseller delegat de Protur Hotels, Jaume Nebot, va manifestar la intenció de donar continuïtat a aquest concurs que va néixer arran d’una xerrada amb el xef català Ferran Adrià.

El cuiner llorencí, amb una estrella Michelin, Tomeu Caldentey va presidir el jurat, format pels germans Torres, que realitzen el programa “Torres a la cuina” a Televisió Espanyola; el cuiner Marc Fosh, que el 2002 es va convertir en el primer i únic xef britànic en aconseguir una estrella Michelin i Fran López, que compta amb una estrella Michelin des del 2009. A més, formaren part del jurat altres xefs i periodistes gastronòmics de l’illa. El cuiner Koldo Royo fou l’encarregat de conduir el concurs.
A part del concurs es varen celebrar activitats i nombrosos tallers, on s’esgotaren totes les places. El «Show Coking» dels germans Torres despertà la curiositat del nombrós públic assistent. Petits i grans es fotografiaren amb ells i els demanaren autògrafs.

Tomeu Caldentey va manifestar la seva satisfacció per l’èxit del concurs i el nivell i valentia que demostraren els concursants. A més, es mostrà molt satisfet per la resposta de la gent que va acudir i gaudir de totes les activitats programades.

A l’entrega de premis assistiren la directora general de Turisme del Govern de les Illes Balears, Pilar Carbonell, la regidora de Turisme de Son Servera, Marga Vives, i, en representació de Sant Llorenç, la regidora Alícia Durán.

Un pensament a “Celebrat el 1er Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef Mallorca 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.