Més per Mallorca. Assumim els errors i refermam el compromís amb la transparència

COMUNICAT DE MÉS PER MALLORCA

Els darrers dies s’ha publicat informació relativa a una sèrie de contractes adjudicats per institucions on governa MÉS per Mallorca a empreses vinculades amb qui va ser el coordinador de la campanya electoral de la formació l’any 2015, Jaume Garau.

Respecte a aquests contractes:

1) Assumim que, com a organització, hem comès un error polític. Aquest error ha estat la quantitat de contractes a una persona vinculada a MÉS per Mallorca i que no hagin estat en procediments oberts, encara que la llei no hi obligàs. Demanam disculpes a la ciutadania en general, i a totes les persones que han confiat en el nostre projecte en particular.

2) Les informacions recents que apunten a presumptes irregularitats en la tramitació d’alguns d’aquests contractes són un fet molt greu, i exigeixen una reacció contundent. Estam en contacte permanent amb MÉS per Menorca i amb la consellera Ruth Mateu per fer front a aquesta situació. Manifestam el nostre suport a les decisions que prenguin els companys de MÉS per Menorca en relació a la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports.

3) S’ha de subratllar que, independentment de les errades que hi pugui haver en la tramitació dels contractes i de quines hagin estat les empreses contractades, tots aquests treballs responen a necessitats reals. I cadascuna de les feines contractades s’ha duit a terme amb qualitat i ha produït uns resultats tangibles i valuosos, resultats que ens han permès reorientar les polítiques públiques per beneficiar l’interès general.

4) De cap manera ha existit cap indicació de MÉS per Mallorca a cap càrrec públic perquè es contractàs una persona en particular ni s’ha demanat ni suggerit a Jaume Garau per part de la nostra organització que es presentàs a cap contracte. De la mateixa manera, manifestam que ningú més que ell tenia coneixement de tots els contractes que s’hi havien fet. De fet, assistim amb estupor a la proliferació d’empreses que apareixen en aquest entramat empresarial.

5) Manifestam la nostra defensa de l’honorabilitat de totes les persones de MÉS per Mallorca que han encarregat aquests contractes; aquests companys han decidit que cal mostrar exemplaritat i han posat el seu càrrec a disposició de MÉS per Mallorca, que prendrà les decisions adients atenent al dictamen de la Comissió d’Ètica Pública del Govern de les Illes Balears.

6) Els expedients i els resultats dels treballs contractats es faran públics, perquè qualsevol ciutadà pugui accedir a aquesta informació.

7) MÉS per Mallorca manté el compromís amb la transparència en la gestió dels nostres càrrecs públics a les institucions de govern. És per això que, amb el conjunt del Govern, hem decidit:

Posar en marxa una auditoria tècnica dels contractes, que serà realitzada per funcionaris d’Intervenció.
Convocar la Comissió d’Ètica Pública, que es reunirà el proper dilluns, per verificar si s’ha complert el codi de bones pràctiques del Govern.
Davant la situació actual, allò pertinent és que la consellera responsable de Transparència comparegui al Parlament. Avui mateix la consellera Ruth Mateu ha sol·licitat comparèixer davant la cambra per explicar la política de transparència del Govern en relació a les contractacions públiques.
8) A més a més, la nostra formació prendrà les mesures oportunes perquè una situació semblant no es torni a repetir.

9) MÉS per Mallorca no tornarà a contractar els serveis de les empreses de Jaume Garau i s’iniciarà el procés de la seva expulsió de MÉS per Mallorca.

Bel Busquets i David Abril,
Portaveus de MÉS per Mallorca

2 pensaments a “Més per Mallorca. Assumim els errors i refermam el compromís amb la transparència

  1. Va ser una bona “cagada” i molt criticable, però també cal dir que poques vegades he vist un partit reconèixer-ho tan obertament (almanco sense sentència per enmig) i públicament. és una bona primera passa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.