XII Trobada de les revistes de la part forana

Les revistes de Premsa Forana de Mallorca foren convidades per Pere Fullana, director de l’arxiu de la Catedral de Mallorca, a visitar, el passat dissabte dia 1 d’abril, les terrasses de la Seu i el seu interior, en una visita que durà prop de tres hores.
45 persones, representant 20 revistes de Premsa Forana, pogueren gaudir de dita visita, que començà amb la concentració i benvinguda a la porta de l’Almoina, per part dels representants de la junta de Premsa Forana i per Pere Fullana.La visita es dividí en dues parts. La primera d’elles començà a partir de les 11, pujant prop de 200 graons de l’escala de cargol de la torre del campanar, fins a les terrasses de la Seu. Pel camí cap a dalt, es visità una sala per a fugitius d’un temps, i també la part del sistema de nou campanes, amb l’anomenada Eloi de 4.500 Kg. A partir d’aquí s’arriba a les terrasses, que envolten tota la nau de la Catedral per damunt, a uns 50 metres d’alçada, amb vistes incomparables de Ciutat, el parc de la mar, el port, el castell de Bellver, tots els voltants i la mar, i amb l’arquitectura de la Seu a tocar: Torres, arcs, vitralls, estàtues, arcs boterells, contraforts, costellam, gàrgoles, i sobretot la rosassa, que és de les més grans del món, a on hi estarem just al peu, i que compta amb 1.200 vidres i 100 metres quadrats. La volta, de 360 graus, per tota la part alta de la Catedral fou una visita inoblidable, la qual s’encarregà de dirigir el guia Sebastià Escales.


Després de més d’una hora de visita, ja a l’interior de la Seu, ens rebé Mn. Joan Bauzà, Degà-President del Capitol de Canonges de la Seu. Pere Fullana començà aquí la segona part de la visita, a tot l’interior. Veiérem diferents capelles, destacant la capella de la Trinitat, la cripta de Sant Bernat, la capella de Sant Pere amb l’obra artística de Miquel Barceló, i la capella Corpus Christi i l’Altar Major, amb els vitralls de l’absis, el cadiram, els escuts de tots els Bisbes, les sis imatges gòtiques i els quatre àngels músics, el baldaquí d’Antoni Gaudí i la vista de tota la nau des de la Càtedra del Bisbe.
Pere Fullana ens meravellà amb la seva conversa, explicant moltes coses històriques i detalls curiosos, fent-ho rigorós, agradable i mengívol a la vegada. Fou una visita d’una hora i mitja que delectà els membres de Premsa Forana.

 

Ajudà en la visita el pare Manel Soler, de Lluc. Des de l’Associació de Premsa Forana de Mallorca agraïm a Pere Fullana, i als membres de la revista Lluc Comunicació, la seva convidada.
El nostre guia Pere es dirigí a totes les revistes, fent extensiva la seva convidada a visitar la Catedral els dissabtes, a les associacions o grups diversos de tots els pobles de Mallorca.
Després de tres hores de extraordinària visita, dinarem al restaurant Pope, en un ambient de companyonia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.