Presentació de l’associació “Som aquí gabellins” per ajudar a la integració de persones amb diversitat funcional intel·lectual.

El proper 1 d’abril, a l’Auditori del Centre Cap Vermell es presenta una nova associació de voluntaris per millorar la integració social de persones amb diversitat funcional intel·lectual del municipi de Capdepera. La finalitat del projecte va adreçada a la integració dels usuaris en les diverses activitats socials, culturals, esportives, etc, del poble.
Aquesta associació es crea arran d’un projecte de voluntariat de l’ajuntament anomenat Capdepera Integra. Dins d’aquest projecte ens van adonar que per realitzar les activitats que volien pels joves era necessari tenir fons.
Els fundadors de l’associació pensem que els joves amb necessitats especials necessiten ser part de la societat. l’Associació va adreçada a joves de entre (16 a 45 anys), que no tenien res en el municipi per a gaudir del seu oci.

A hores d’ara realitzen un taller de teatre tots els dimarts, els dimecres van realitzant diversos tallers i sortides. Han participat en activitats del poble com: neteja del litoral, Cursa del Carme, Pintada del Passeig, mercat nadalenc, cantada de nadales, carnestoltes, cursa Per la Dona. Alguns joves els han integrat en Batucap-Capdepera (batucada). Alguns dels joves que participen de les activitats són alumnes del Centre Comarcal APROSCOM de Manacor, i en diverses ocasions han convidat a participar de les activitats a companys seus de s’Illot i altres pobles.

SOM AQUÍ GABELLINS, és una associació apolítica i sense ànim de lucre que dependrà de les quotes dels socis, ajudes i subvencions.
L’equip directiu el formem: Esperança Izquierdo (tresorera), Toñi Cumbreras (vicepresidenta), Maribel Servera (secretària), Marga Serra (vocal), i Pep Lopez (president).

Sigui ben arribada aquesta nova associació i felicitacions a l’equip directiu per ajudar als joves amb discapacitats a gaudir del seu oci i donar un respir a a les famílies, a més, de integrar-los en tots els drets a la societat.
Un exemple a seguir per a joves d’altres municipis sens dubte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.