Salutació del rector i programa d’actes de les Festes de Pasqua 2017

SALUTACIÓ DEL RECTOR

Estam a punt d’entrar de ple en la Setmana Santa, la que els antics anomenaven Hebdomada Maior (Setmana Major), perquè en ella celebram els cultes més importants de l’Any Litúrgic que donen sentit a la nostra fe catòlica. En efecte, farem memòria dels dies i de les hores més dramàtiques que visqué Jesucrist: l’Entrada a Jerusalem, el Sant Sopar, i la seva passió, mort i resurrecció. Podem dir que la Setmana Santa està constituïda per una sèrie d’elements de contrast. Per una banda, començam amb goig el Diumenge de Rams, rebent Jesús amb hosannes i càntics de lloança, però, al poc temps, en la mateixa celebració de l’Eucaristia, es proclama la Passió del Senyor on se’ns recorda que Jesucrist entrà a Jerusalem per oferir-se en sacrifici per mor dels nostres pecats. Així mateix, el contrast més destacat el trobam en la celebració del Tridu Pasqual. En ell, aprenem que no pot haver salvació si no agafam i abraçam la nostra creu; no hi ha resurrecció sense calvari previ. En llatí deim: per crucem ad lucem; és a dir: a la llum a través de la creu. La creu no és quelcom accidental en la vida mística del cristià, ans al contrari, és part essencialment constitutiva de la vida sobrenatural de l’esperit de l’home. Al respecte, el pare Odo Casel ensenya en la seva esplèndida obra Mysterium des Kreuzes (Misteri de la Creu): “La Creu s’ha convertit en emblema del triomf del Kyrios. Proclama durant tota la eternitat que la glòria de Crist no és quelcom extern, passatger i mundà, sinó que és quelcom completament pur i diví. Per això, també el senyal de la Creu queda imprès per sempre en la nostra ànima. Però ja no és aspra ni sangonenta, sinó que és la clau que ens obri l’íntima felicitat de Déu. Només el segell de la Creu obri els misteris de Déu”.

Després d’aquesta breu reflexió espiritual, aprofit per donar les gràcies a tots els col·laboradors de la parròquia, a les confraries i a la Banda de Música. Que Déu vos pagui tota la vostra inestimable labor i el gran bé que procurau. Finalment, en nom de les confraries i de la parròquia, vos desig a tots els catòlics de Sant Llorenç una bona Setmana Santa i una feliç Pasqua de Resurrecció.

Molts d’anys i que Déu vos beneeixi.

Mn. Jaume Mercant i Simó

Programa d’actes

DISSABTE DEL RAM, 8 D’ABRIL

Dinar (Paella) de Germanor de Confraries a la plaça de l’Església a les 13:00h, obert a tothom i organitzat per la Comissió de Confraries. Venda de tiquets, Farmàcia Ca’n Justo.

Preu: 10 €. Nins fins a 12 anys 5 €

(Data màxima per apuntar-se: 5-4-2017).

DIUMENGE DEL RAM, 9 D’ABRIL

Benedicció dels Rams i Eucaristia Solemne, a les 9:00 h a la plaça de l’Església.

Concert de la Banda de Música de Sant Llorenç, a les 10:30 h. a la plaça de l’Església.

Dotze Sermons, a les 20:00h a Església.

 

DIMECRES SANT, 12 D’ABRIL

Missa Crismal a la Seu de Mallorca, a les 19:30 h.

(Aquest dia es suprimeix la missa a la parròquia).

 

DIJOUS SANT, 13 D’ABRIL

Celebració del Sant Sopar, a les 18:30h, a l’església.

Processó, a les 22:00 h, pels carrers: Església, Abeurador, Pou, Sant Llorenç, Santa Maria de Bellver, Carrerillo, Basílica Son Paretó, Plaça Jaume Santandreu, Major i plaça Nova.

Pregària davant la Casa Santa, un cop acabada la processó.

DIVENDRES SANT, 14 D’ABRIL

Casa Santa, a les 9:00 h. Oberta per pregar.

Celebració de la Passió del Senyor, a les 18:00h a Església.

Davallament a Església i Processó, a les 21:30h.

Processó, a les 22:00h pels carrers: Església, Femenies,  Brodadores, Gabriel Carrió, Major i plaça Nova.

DISSABTE SANT, 15 D’ABRIL

Vetlla Pasqual, a les 21:00 h a Església.

DIUMENGE DE PASQUA, 16 D’ABRIL

Celebració de l’Encontre i Missa Solemne de Pasqua.

A les 8:45 h, Centurions.

A les 9:00 h, celebració de l’Encontre.

Un cop acabada la cerimònia dels Centurions, la Mare de Déu sortirà en processó des de la rectoria cap als carrers: Rector Pascual, Nou, Santa Maria de Bellver, i el Sant Crist ho farà pel carrer Major, per així realitzar l’Encontre davant el Bar Olímpic. Acte seguit, anirem tots plegats  a  celebrar la Missa Solemne a Església.

Pregam als nins i nines que acompanyin la Mare de Déu en Processó.

DIUMENGE DE L’ÀNGEL, 23 D’ABRIL

Pancaritat a Son Vives.  Sortida a les 15:30 h des de l’església. Missa a les 16:30 h i berenar popular de “pa i taleca”.

RECOMANACIONS: Es prega als veïnats i comerciants dels carrers per allà on transcorren les processons, que col·laborin il·luminant les façanes, que els confrares participants tenguin cura amb la seva vestimenta i calçat, i que, en acabar les processons, tots els confrares i assistents entrin a la parròquia i participin de les pregàries finals.

Organitzen: Comissió de Confraries i Parròquia.                                                             Col.labora: Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.