Què en trobau?

No fa gaire en Guillem Pont demanava a un comentari quin benefici real tenia pel poble fer un reality de la televisió britànica aquí, a sa Real. Jo ja li vaig contestar que en aquests casos el que es mira és el benefici econòmic (no cultural, moral o d’imatge) i en aquest cas, gràcies a la foto que adjunt del diari Última Hora, s’especifica:

Com haureu vist, just de llicència d’activitats l’Ajuntament cobra 4.620 euros; el propietari de sa Real no s’especifica, però també en deu treure un benefici de lloguer; 200 treballadors amb necessitat d’estar a un hotel (a pesar que a ple estiu ja s’omplen per si sols); Palma Pictures (empresa mallorquina) cobra per la logística; i indirectament es donen alguns llocs de fer feina, com ara personal de la neteja (no s’indica què cobrarien). Així que a simple vista sembla una bon negoci per un parell de persones tancades dins una casa que en principi no han de donar més molèsties. Més enllà de la part econòmica, també es pot mirar el caire cultural, moral o d’imatge que a pics du implícit aquest tipus de programes “reality”.

Vosaltres què trobau? Compensa? Dóna la teva opinió a través dels comentaris.

PD: Alguns, si obriu la foto, ja ho han fet al diari Última Hora, com ara es Futre, del bar VB; en Jaume Galmés, del bar Son Colom; en Miquel Servera, el carter; etc.

2 pensaments a “Què en trobau?

  1. A facebook la cosa ja ha partit:

    Jaume Sancho Ginard diu: L’únic que pot comportar aquest tipus de progames, els quals no mostren res de les particularitats d’on es graven, es mostrar una imatge de superficialitat. L’exemple el tenim al ‘Gandia Shore’ o al ‘Calvià Shore’ entre d’altres. A Espanya, concretament el Gran Hermano ha aportat algún benefici a San Sebastián de los Reyes?

    Gaspar Femenias Sureda diu: Si es un benefici p’es poble si.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.