Dimonis?

El que més va intrigar el sergent va esser aquella intensa pudor de sofre que se sentia per tota la casa, i, per bé que escorcollava tots els recons, no trobava cap indici que li pogués aclarir d’on provenia. També el va sorprendre, és clar, el desordre que hi havia pertot arreu i, encara més, que no quedàs cap dels anglesos que l’havien llogada per gravar-hi el reality show de la televisió britànica, ni els protagonistes, ni el director…, ningú. Era com si mai no haguessin estat a les cases de sa Real, encara que les càmeres estassin tirades p’enterra, els diaris haguessin donat la notícia i a la fàbrica de sa Cova hi romangués, abandonada, la carpa on s’havien centralitzat les tasques de producció.

A través de Card.cat, en Pere havia llançat una crida a tota la població per si algú havia sentit o vist res sospitós la nit del dimecres passat, que hi havia lluna plena, i s’havia passat tot un matí prenint-los declaració: na Rafela havia dit que partdamunt caseva havia sentit, al punt de la mitjanit, un gran talabastaix, però que no s’havia atrevit a guaitar per la finestra perquè li havia agafat por; en Tomàs, expert en llunaris, havia explicat que per la seva camada havia vist passar una guarda d’animals semblant a bocs, que anaven darrere-darrere un home que pareixia que caminava de cul enrere mentres llegia un llibre, en una estranya processó, però que no podia assegurar si era ver o si només havia estat un malson; na Lali, finalment, havia declarat que uns crits espantosos l’havien despertada i que no havia pogut tornar aclucar ull en tota la nit.

L’endemà, el fosser de Manacor, va reparar que la llosa de la tomba d’en Sebastià Gelabert –en Tià de sa Real– estava treta del lloc i va dir al seu ajudant que hi posàs un poc de ciment, no fos cosa que es rompés. Alguns dies més tard, en el mercat del dijous, hi va haver molt de rebombori quan hi va comparèixer n’Íker Jiménez, dient que estava interessat en rodar un capítol sobre dimonis per Quart Mil·lenni a les foranes de Sant Llorenç.

Flanagan

 

3 pensaments a “Dimonis?

 1. Molt bo! En Tià de sa Real, un quart de segle després de la seva mort, removent-se a la tomba davant aquest “sacrilegi”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Avui hi he passat per fer la ruta d’Infern amb els meus alumnes i a la camada ja hi tenen tot lo dia un guàrdia. Hi té un paraigüet si mateix per la calor però com la cosa segueixi així se socorrarà i no hi haurà paraigua que hi valgui.
   Després sí que tendrem un dimoni de bon de veres!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.