Parlem de la nova piscina

Diu la llei que:

“A totes les licitacions, les administracions públiques:

 • Estan obligades a no discriminar a les empreses registrades a un altre país de la UE.
 • S’han d’abstenir de fer referència a marques comercials o patents concretes a l’hora de descriure les característiques dels productes i serveis que desitgin adquirir.
 • Estan obligades a acceptar documents justificatius (certificats, titulacions…) expedits per un altre país de la UE, sempre que ofereixin el mateix nivell de garantia.
 • Han de posar tota la informació relativa a les licitacions a disposició de qualsevol empresa interessada, amb independència de quin sigui el país de la UE a la que estigui registrada.”

Per tant la única sortida que li queda als ajuntaments per intentar afavorir d’aquesta manera a que les licitacions locals les guanyin empreses locals (o com a mínim de Mallorca) és exigir que es facin servir materials propis o un determinat tipus de construcció pròpia d’aquí.

 

Ho ha fet l’ajuntament de Sant Llorenç?

Crec que no queda cap dubte, després de veure la piscina, que en cap cas el projecte ha fet servir aquestes petites “ajudes”.
La nova piscina de Sant Llorenç és una construcció totalment “standard”, no hi ha res que la pugui diferenciar d’una piscina construïda a París o a Califòrnia, no hi ha res que la faci “especial”, el que no vol dir que sigui una mala piscina. Però…És la construcció de la nova piscina adequada a les necessitats dels seus usuaris? Des del meu punt de vista hi ha un seguit de coses que en principi em fan creure que no:

20 punts de llum submarins

No entenc la necessitat que hi ha d’instal·lar focus de llum submarins a una piscina pública, que obri dos mesos a l’any i que en tot moment durant l’horari d’activitat d’aquests dos mesos gaudeix de la claror del dia. Si se n’han d’instal·lar 3 o 4, per si un dia es fa comptes fer de manera sistemàtica qualque esdeveniment nocturn, no fa res, però 20 passa de tota mida.
No es tan sols el cost d’aquests llums (que ja us dic jo que no les regalen), sinó el fet de que serà un objecte que no farà servei als usuaris de la piscina i que a més solen comportar despeses de manteniment. Sense anar més lluny, l’altre dia ja n’hi havia un per damunt el plàstic que enrevolta la piscina perquè havia sortit del lloc.

Piscina petita separada de la gran

La piscina petita, que pel que he pogut veure (quan escric això encara no està acabada) també compta amb la seva partida de llumets submarins, està separada uns metres de la gran. En principi pot semblar una bona idea pel fet de que s’hi puguin banyar allà els més menuts, els infants de fins a 4 o 5 anys. El dubte que em genera és si (legalment) es necessitarà un altre socorrista o n’hi haurà prou amb el que hi ha. Si no se’n necessita d’altra, pot ser és una bona idea, si no és així, potser s’hagués pogut cercar una solució millor.

600.000 euros

100 milions de pessetes em sembla un pressupost desmesurat per una piscina, però potser el més qüestionable és el fet de si era necessari reconstruir-la de bell nou, en lloc de remodelar l’anterior.

Les dutxes exteriors

Una altra cosa que em va sorprendre va ser veure que les dutxes de la piscina no anaven amb “pitjador” i feien servir el sistema antic. No sé si està regulat per llei, però la veritat és que no consider per res aquest sistema l’adequat per a llocs públics.

16 pensaments a “Parlem de la nova piscina

 1. Per a mi , es mes delicada sa llei de accesibilitat a una piscina pública i supresió de elements arquitectonics ….ni de conya ses rampes de acces tenen ses pendents que pertoquen. Nova piscina totalment adaptada adalt , sense poder accedir desde abaix.
  Llei 10/2014. 3 decembre . Llei 13 / 2014 .30 octubre. Nova llei de accesibilitat . 2 febrer 2017 específica balears. .

  Ja no en xerrarem de que segueix sense entendre com es que fan una piscina NOVA de 24 metres i no una de 25 / semiolimpica ( reglada per poder fer proves esportives si escau ) . Exemples com es Camp de fútbol 7 sense homologar , basket cobert sense homologar, no entenem res de res .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Precisament l’accessibilitat és una de les coses de les que mai s’ha preocupat el més mínim l’equip de govern. És imposible anar pel municipi amb cotxet o cadira de rodes sense haver d’estar pujant i baixant continuament de la voravia, si és que hi caben. Tanmateix quan hi caben, sovint et trobes amb un fanal, una senyal, una paperera al bell mig de la voravia. I no, això no ho fa (sistematicament) cap altre equip de govern de Mallorca, que no sigui el de Sant Llorenç.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
     • Es que tot el que escrius no s’adjusta a la realitat ni a les necessitats. Tot està mal fet, tot té un emperons.
      Barreres arquitectòniques? Jo no en veig. Tots els voravies, locals públics o privats, tots han eliminat aquestes barreres que tu veus. Per això dic que no vius al poble.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
     • D. Jaume . M, encantaría que tothom que et llegeix vagi al carrer Gabriel Carrió de Sant Llorenç des Cardassar . Número 12 . Seu de la agencia Tributaria a Sant llorenç . Aquest comentari de que no s, ajusta a sa realitat i que TOTS els locals públics o privats están adaptats ja et puc dir que no es veritat . En vols de privats ? Lotería i apostes de s, estat al mateix municipi , bars com s , Olimpic o sa pizzería de veinat . Vols que continui ????. Ja está clar que si tenien sa llicencia anterior no tenen s, obligatorietat de Fer ho , pero es que sa piscina es una reforma d, ara . Si sa llei diu que ses rampes han de tenir un Grau / inclinacio máxima , lo que no te sentit es que no les modifiquin amb lo que costa aquesta ” reforma ” . Ajusten …crec que queda clar que es qui no veu ses barreres arquitectoniques sou voltros . Sa gente que ho ha d,.amanester si que te problemes reals per poder accedir amb facilitat i dignificat a un local, lloc be sigui public o privat .

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
     • Vaja, no voldria estar a la pell de la gent que ha de menester una cadira de rodes. Di-li’s a ells que les barreres arquitectòniques estan eliminades. Aquí tens un parell de mostres de voravies intransitables no ja en cadira de rodes, sinó que tampoc amb cotxet infantil o fins i tot caminant https://card.cat/2015/03/11/que-en-trobau-68/ .
      Si amb un cotxet d’infant ja es fa molt dificil accedir a les diferents vivendes i edificis tant públics com privats, encara ho és molt més amb una cadira de rodes.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • No estic d’acord amb el teu comentari;
   Es cert que la rampa principal es bastant inclinadada, pero l’altre rampa que hi a l’esquerra te una inclinació més lleugera perfectament accessible per persones amb mobilitat reduida.

   Justament un dia que jo era a la piscina vaig veure com 2 al·lots de l’escola d’estiu que van amb cadira de rodes no varen tenir cap problema per accedir.

   Crec que hi ha coses millorables a la piscina com podría ser l’ajardinament (a lo millor en acabar la piscina petita s’hi possen qui sap…), etc. Però cuestionar l’accessibilitat de la piscina crec que es de ser poc tiquis miquis…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   • Aquets al lots que detalles de s, escola d, estiu duen un suport individual cada un . ( Es a dir , una persona auxiliar que els duen i empenyen a cada un ) M, agradaría i molt veurer te a tu assegut o asseguda a una cadira de rodes per pujar hi . O al manco intentar ho . Ja et dic jo que no podrás , com molts ho han intentar i no han pogut perque sa pendent es massa fortaleza ( Hi faig referencia a sa que es mes ” dolça” . Ara per sort , me queda esperar que acabin ses obres de una vegada ( que per día 1 d, Agost dubtaria molt que estiguin ) per l, endema fer sa denuncia corresponent al lloc adient
    . Obviament no será a l, ajuntament . Per cert , l, arquitecte municipal que deu tenir moltes feines a fer , perque s, hagui de donar sa direccio técnica a un altre arquitecte ( Llorenç ) Ben igual que va pasar amb ses pistes de paddel ….au. salut

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Una altra cosa que em va sorprendre va ser veure que les dutxes de la piscina no anaven amb “pitjador” i feien servir el sistema antic. No sé si està regulat per llei, però la veritat és que no consider per res aquest sistema l’adequat per a llocs públics.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Quan una administració pren una descisió hi ha una norma bàsica que el consistòri de Sant Llorenç pareix que no s’enrecorda….el benefici de la societat……aqui prima el benefici privat….i depen de qui ets……

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Si ets hoteler…..te regulen la circulació al teu gust……..se ets amiget…..pots fer obres on vulgis…..NO PASA NAA………..visca el califato

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Sa piscina, molt bé, neta, guapa, Nova . Enhorabona. Es vestuaris, terribles, bruts, olor, pixaderos embossats… Hauria de ser lo pròxim a millorar. Esquerrufen!!!!! El demés, un 10

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. I de s’obra que far n’Agusti de sa gasolinera, a s’Estrada de S’illot, de sa part de Son CARRIO??..se retira es metres Que pertoque, I a l’estiu se pot fer obra.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.