“Degut a l’augment del botellot i els actes incívics hem pres algunes mesures respecte als anys anteriors”

Ara que arriben les Festes Patronals de Sant Llorenç, hem trobat oportú entrevistar la màxima responsable de preparar tots els esdeveniments, la regidora de Festes, Alícia Duran:

1. Falta poc per les festes patronals. Nirviosa? O ja és un simple tràmit per tu? 

Sí, sempre estic nirviosa en aquestes dates, perquè la feina que hem fet durant tot l’any passa a ser real i no només damunt paper.

2. Xerrant de posar-se nirviosos… no t’hi posis però me toca fer-te les dues preguntes calentes que ha de tenir tota entrevista:

a) Què els contestaries a aquella gent que diu que organitzar unes festes és fer simplement un “copiar i aferrar” de les de l’any passat?

Des de fora ho pot parèixer, perquè hi ha actes que s’han convertit en tradició, com són la fira nocturna, la cursa nocturna i la festa d’espuma… i d’altres que van canviant, però darrere de cada un d’ells hi ha moltes hores de feina de diverses persones per organitzar-los i coordinar-los.

b) Un dels gran problemes que arrosseguen les festes populars en general (no només les llorencines) és el botellot, menors consumint alcohol i les putades conseqüents. De fet, ja en vam patir les conseqüències l’any passat (pixat per tot, fems, cossiols espanyats…). Heu pres alguna mesura per pal·liar-ho?

Degut a l’augment del botellot i els actes incívics hem pres algunes mesures respecte als anys anteriors com ara una major presència policia per vigilar no només el lloc de la festa sinó també els diferents carrers del poble.

També ens hem adherit a dues campanyes: #No siguis ase, una campanya per informar i prevenir que es faci un ús moderat de l’alcohol. I l’altra, “ NO I PUNT” on la seva finalitat és saber dir que no a les agressions sexistes.

A més, s’augmentarà el nombre de banys i àrees d’aportació.

3. Sovint es parla de festes participatives. N’estàs contenta pel que fa a Sant Llorenç?

Sí, n’estic molt contenta ja que la gent del poble s’involucra molt en les festes. Sobretot hi participen les associacions, tot i que particulars i empreses també, gràcies a ells les festes funcionen encara millor.

4. Exactament quin és el criteri que seguiu per triar el pregoner de Festes? Record que durant uns anys es van triar col·lectius del poble, però això es va rompre amb Felip Munar. Quina línia seguiu ara  o depèn de l’any?

Sí, durant uns anys ho van fer diferents col·lectius de Sant Llorenç, com són les associacions o persones que destaquen en algun àmbit. La gran majoria d’aquests ja ho han fet i d’altres no n’estan interessats per diferents motius. Degut a això vam optar per cercar pregoners d’arreu de les illes, que poguessin fer un pregó que el tema central fos Sant Llorenç.

5. De tots els actes quin és el que te fa més especial il·lusió?

L’acte que em fa més especial il·lusió aquest any és la fira de la cervesa, ja que s’ha intentat introduir-hi grups de rock català com són Jès!, OQUES GRASSES i Onion Rabbits degut a la demanda que hi havia dels joves del poble, per tal de tornar a crear una vetllada com fa molts anys enrere. A part d’aquests grups també hi haurà l’actuació de Hi Hats, grup musical de swing, pels que els agrada escoltar aquest estil musical i també a la gent que li agrada ballar-lo puguin gaudir d’aquesta vetllada.

7. I per altra banda quin és l’acte que per tu és més difícil d’organitzar?

La cursa nocturna, ja que és l’acte que ens hem de coordinar amb més gent començant per l’elaboració de les camisetes, la seva venda, la festa d’espuma, els socorristes, l’aigua, la policia, el departament de medi ambient per la neteja…

Alícia mostrant la camiseta de la cursa juntament amb el batle.

8. Trobes que hi ha alguna cosa a millorar? Si és així, concreta-ho. 

Sí, crec que hi ha coses a millorar, sempre n’hi ha. Aquest any ens centrem bastant en millorar els actes vandàlics que es fan durant les festes i el famós botellot. Hem tingut diverses reunions per a millorar aquest problema, durant les revetlles hi haurà un punt d’informació sobre el consum responsable i també ens hem coordinat bé amb la policia per a supervisar els llocs on es concentren les persones per a fer botellot i intentar que no molestin els veïns, que no embrutin i sobretot que es begui d’una manera responsable. Confiam també en la col·laboració dels pares i mares dels més joves.

9. De quina aportació particular pel que fa a les Festes te sents especialment orgullosa?

L’aportació particular, o la meva marca personal de les festes és la Holi, ja que va ser una aportació nova el primer any que jo vaig entrar com a regidora i també una de les primeres de l’illa. Va tenir molt bona acceptació, de cada any tenim més participació i intentam millorar.

9. Ets novella en això de la política, però amb aquests anys que dus, què t’ha semblat l’experiència?    

Durant aquests anys com a regidora m’ha agradat molt treballar per al poble. He descobert que hi ha moltes més feines de les que pareix, que s’ha d’escoltar a la gent i intentar solucionar els problemes el més aviat possible.

N’Alícia en plena feina al Ple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.