Aquest divendres: Taula Rodona Card.cat “2 anys de govern”

No la vos podeu perdre. Si realment volem demostrar que som un poble democràtic, que no només ens interessa la política cada quatre anys, sinó que debatre i escoltar les propostes que puguin fer els diferents partits, tenim una cita aquest divendres a les 20 hores  a l’Espai 36.

Cada partit exposarà durant cinc minuts els mèrits i demèrits d’aquests dos anys de govern, i, després, una sèrie de preguntes que ens ha fet arribar la ciutadania i d’altres que ha preparat Card.cat clourà l’acte (està previst que acabi devers les 21.30 hores si no hi ha retards). Aquests són els set valents que han donat el sí a la nostra convidada (des d’aquí la nostra enhorabona per voler donar la cara en pública, la qual cosa mai és fàcil):

  • Mateu Puigròs (GISC)
  • Pep Jaume (PSIB)
  • Dolors Sánchez (MËS)
  • Antoni Aguilar (PI)
  • Serafí Lliteres (ER)
  • Miquel Quetgles (PODEM)

Com veis, tots els partits existents al poble hi són presents, excepte el PP, del qual esperam un comunicat oficial en què exposi les raons per les quals no ve, per així evitar mal interpretacions o polèmiques innecessàries. Per la nostra part només podem dir que fins al darrer moment tendran un seient preparat per si canvien d’opinió.

Pel que fa al format, aquí teniu les regles del joc:

– Cada partit començarà  amb una presentació de 5  minuts de durada amb una avaluació d’aquests primers dos anys de govern. La presentació es farà amb aquest ordre: Podem, ER, PI, Més, Psib i Gisc. En la presentació es permet dur fotos, power points, prezis… ja que dispondran de pantalla digital i ordinador. És innegociable el temps: als 5 minuts tallarem sense excepcions.
– Després començarem el torn de preguntes que la gent i associacions haurà fet arribar a la revista i es debatrà en taula rodona entre tots els partits assistents. El moderador indicarà si la pregunta la respon primer l’oposició o l’equip de govern (anirà variant en cada pregunt) i a partir d’aquí cada persona que vulgui intervenir demanarà torn de paraula i tendrà un minut i mig per xerrar. Aquí el moderador també  podrà animar a participar a qui cregui al·ludit pel tema.
–  El temps sortirà a la pantalla perquè tot el públic el pugui veure i certificar que es respecta. De fet, sonarà una melodia musical si s’excedeix el temps que apagarà la veu de qui intervengui.
– No s’admetran preguntes del públic al final ni durant la sessió. Aquestes ens hauran d’haver arribat a través de la revista abans. De totes maneres,  al final farem un petit refrigeri (un poc de cava  i fruits secs)  on esperam que la gent pugui estar pròxima i de manera relaxada amb els seus governants i qui sap si en aquest ambient sorgeix res. Segur que serà una bona manera de trencar el gel i apropar-nos tots un poc més.
– Les 21.30 hores (això sí,  me reserv fins a les 21.45 hores de temps extra) és l’hora que se tancarà la sessió.

2 pensaments a “Aquest divendres: Taula Rodona Card.cat “2 anys de govern”

  • Per? En una hora i mitja no podem condensar tantes coses. En aquesta ocasió (a la taula anterior no va ser així) hem prioritzat altres punts: l,avaluació de cada partit dels dos primers anys i les preguntes d’associacions i gent que ens han fet arribar (i no, no ha calgut filtrar res perquè no ha fet falta).
   Si a les desena de preguntes que tenim perfilades li vols afegir altres del públic ja te dic jo que no hi ha temps. A part, tothom era lliure de fer-nos-les arribar.
   Entnc que te pugui ser més atractiu l,altre format però aquest pic hem optat per aquest altre. De totes maneres anirem variant. Si a la darrere sí que en vam deixar fer, en el futur segur que també ho farem.
   De totes maneres, per experiència del darrer pic t,he dir que me,n vaig dur una petita decepció del format. La majoria eren preguntes de i jo i jo i jo, i a ca meva, ca meva, ca meva… més mirant per l,interés particular que col.lectiu. A part que alguns volen ser molt protagonistes i no deixen espai a la resta. És una simple valorció personal que no lleva que recuperem aquest format popular en properes taules. En aquest sentit potser com a moderador hauré d,aprendre (i t,assegur que és ben difícil) a tallar la gent i reconduir millor les preguntes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.