Mots trastocats: justícia

Certament, amb la sornegueria que ens caracteritza, es podria entendre que els mallorquins no hi creiem gaire amb la Justícia. «Esser més tort que la Justícia» és una dita que s’usa quan una cosa és torta, ben torta. Una altra dita assenyala «Ni de berbes ni de veres, amb la Justícia no vulguis peres», tot indicant que al establir alguna relació amb ella sempre hi surts perdent.

Si es segueix la definició del diccionari veurem que la majoria d’accepcions fan referència al «dret» i a la «raó», a l’estil de «Qualitat d’allò que és fet segons dret i raó».
Atenent el que passa a Catalunya, i considerant també el desequilibri de la diligencia aplicada a les diverses causes obertes, encara que sigui des del més absolut desconeixement, es pot intuir una aplicació ben interessada.

Segurament el procés que se’n derivarà serà llarg, potser durarà anys, per allò de les posteriors denúncies i recursos als tribunals europeus.
Si de forma ordinària la justícia era torta, ara, a més, te l’osca de la identificació amb el poder.
De la deriva se’n dedueix que segurament hauran de passar encara més anys i canvis substancials, perquè la mola de la percepció d’algunes persones, pugui acabar de sostreure-li tal defecte.

(Imatge de Google)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.