L’Ajuntament de Son Servera atorga la Medalla d’Or a “La Serverense” actual Banda de Música Local de Son Servera

El concert de Santa Cecília del passat diumenge dia 12 de novembre, sens dubte serà recordat com el més important al llarg de la història de la banda serverina, ja que el balte Antoni Servera, va anunciar que, per acord de tots els regidors de l’Ajuntament de Son Servera, es concedirà la màxima distinció del municipi, «La Medalla d’Or» a la banda, en honor a tots els músics que al llarg del temps han format part de «La Serverense», actual Banda de Música Local de Son Servera amb motiu de la celebració del seu 135è aniversari.
A les 17’30 h., la banda de música, amb el seu director titular Joan Antoni Ballester, va fer un cercaviles sortint de la Plaça de la Constitució i es va dirigir a la plaça de Sant Joan, on l’esperava l’ex director Silverio Duato Sapiña, que va dirigir a la banda i interpretaren el pasdoble València. Tot seguit entraren a l’Església de Sant Joan Baptista, plena de gom a gom, on un expectant públic esperava a la banda.
L’actual president de la banda Lluís Miquel Lliteres, va donar la benvinguda als assistents i va fer un breu repàs a l’historia de banda, a més, va agrair la participació dels ex components de la banda que es reuniren novament per tocar amb aquesta i celebrar tots junts el 135è aniversari. A l’actualitat la banda té 30 components i al concert de la celebració eren uns 75 músics.
A la primera part del concert, la banda va ser dirigida per Silverio Duato Sapiña, que va ser el seu director des de l’any 1987 al 1998. En Silverio es va trobar una banda quasi inexistent i va ser contractat per l’ajuntament per a posar en marxa l’Escola Municipal de Música de Son Servera, per donar un solució al problema que en aquell moment tenia la banda, que no era altre que la falta de músics. Els resultats no pogueren ser millors, passà de tenir una dotzena de músics a tenir-ne uns 40 músics amb pocs anys. Amb ell la banda va ser membre fundador de la Federació Balear de Bandes de Música, a més, va crear el I Festival de Bandes de Música de Son Servera que enguany ha celebrat la seva vint-i-cinquena edició, també va viatjar per primera vegada a Santa Maria del Puig (València) per a fer un intercanvi musical.Per al concert de celebració, en Silverio va elegir el pasdoble titulat «Maria Castillo» que fa anys va dedicar a la seva dona, i que la banda va estrenar quan ell en va ser el director, i The Beatles in Concert.
La segona part del concert fou dirigida pel seu fill. Silverio Duato Castillo, i interpretaren: The Masc of zorro, i Ireland: of Legend & Lore. Silverio fou director de la banda per un període de temps un poc més llarg que el del seu pare. Anys més tard d’agafar la direcció de la banda, i per tal d’ajudar als músics més joves, es creà la Banda Jove serverina que dirigí un parell d’anys fins la seva dissolució. A partir d’aquí continuà dirigint només la banda fins l’any 2011.
Abans de passar a la tercera part del concert, el president de la banda Lluís Miquel Lliteras va agafar novament la paraula. Dient que: «El novembre de l’any 1990, es va donar a conèixer la dilatada trajectòria de la banda amb la publicació del llibre de na Magdalena Ordinas i Febrer «Recordances» La Banda de Música a Son Servera 1882-1990, i va anunciar que com es costum de llavors ençà en aquest concert de Santa Cecília, és l’ocasió en la que aprofitam per a homenatjar els nostres músics per la seva trajectòria i dedicació amb la nostra banda. Per això es fera entrega d’una placa commemorativa a aquells que duen una llarga trajectòria com a components i músics de la nostra banda. Enguany feim entrega de la placa als músics que fa 10 anys toquen amb la banda, a dos flautistes: la primera és n’Aina Navega Roig i el segon és en Miquel Angel Servera. També tenim una clarinetista que enguany fa 20 anys que va entrar a la nostra banda, na Margalida Morey. I per acabar tenim al nostre tuba que fa 35 anys que col·labora amb noltros, en Joan Fuster Sancho.
La tercera part del concert va dirigir la banda l’actual director des de l’any 2011 fins a dia d’avui, Joan Antoni Ballester Coll. Amb ell la banda ha sofert un canvi modern i diferent del que estava acostumada, amb un concepte nou i intentant una millor aproximació amb els serverins i serverines. A partir d’aquí, i gràcies a les idees que aporta el director, el format de concerts s’ha vist modificat notablement. Per aquesta celebració especial de la banda, el director va escollir : Duncanon Oberture, Serenade, Una noche en granada, Abba Gold, i Aniversary Marcha-cha.

Seguidament, el president de la banda va fer entrega de tres batutes d’agraïment als directors com a record de la celebració del 135è aniversari de la banda, i es va concedir l’honor al ex músic major que va participar al concert amb la banda, Tomeu Servera «Voreta», de posar un llaç de record a la bandera de la banda , i que durant tants d’anys va portar en Tomeu com abanderat.
La regidora de cultura de l’Ajuntament de Son Servera, Maria Arenas Zarco, va felicitar als músics i va dir que: «Aquest Concert Extraordinari de Santa Cecília de la Banda de Música Local; un concert no qualsevol, sinó més bé un concert aniversari, un concert de festa, perquè 135 anys de banda bé mereixen una gran celebració. 135 anys de trajectòria són com una gran banda sonora de tota una vida, un llarg recorregut de festes i celebracions del poble de Son Servera on sempre hi trobaríem la Banda com a estendard de la música al poble… i aquest llarg camí, no exempt de vegades de complicacions, com tota vida, ara demostra la vitalitat de la Banda actual, d’una banda jove que augura encara un llarg recorregut al qual hem de donar suport institucional i hem de seguir com a fidels espectadors i espectadores. Si retrocedim més de 100 anys enrere potser encara trobaríem un poble mig per fer, però ja amb una banda de música. Així que és just també que agraïm l’esforç a tots aquells que feren possible la curolla de muntar una banda, als primers músics o simplement joves que agafaren un instrument i sense saber-lo tocar s’esforçaren per poder acompanyar musicalment les processons, festes i celebracions del poble. D’aquesta herència, de l’herència de La Serverense, ara en tenim el profit d’una gran Banda de Música Local que entre tots hem de vetlar i tenc clar que com a regidora de Cultura hem de potenciar conjuntament amb l’Escola Municipal de Música perquè la forneixin contínuament de nous músics i perquè ambdues plantegin una estratègia comuna perquè mantenguem ambdues agrupacions primordials per a la cultura serverina. Així que molts d’anys i moltes gràcies a tots els músics actuals i anteriors; molts d’anys i moltes gràcies Joan Toni Ballester pel teu suport i gran feina com a director actual; gràcies igualment als directors anteriors presents aquí avui, en Silverio Duato Sapiña i en Silverio Duato Castillo; i gràcies a tots els directius i presidents que s’han posat al cap davant de la banda, però especialment als que he tractat directament Arnau, Miquel Àngel i Luismi ja que és d’agrair fer feina amb persones que lluiten perquè la banda creixi dia a dia i sigui un referent a la cultura serverina… Gràcies a tots per haver dedicat parts de les vostres vides a la nostra Banda, una banda no qualsevol: la Banda de Música Local de Son Servera. Moltes gràcies i bon vespre».
Tancà el torn de felicitacions el músic i batle Antoni Servera, que va dir que era un dia especial i emocionant per a ell, desfilar amb la banda una vegada més pels carrers del poble li duia molts bons records, i que durant dos mesos «només veia notes i partitures, tornar assajar amb antics companys i els músics actuals ha estat una passada». A més va poder compartir records al dinar de germanor celebrat el dia abans i que no es va cansar de fer-se fotos amb els músics. En nom de l’ajuntament va fer entrega al president de la banda d’una litografia de l’artista local Amparo Sard, que fa poc va ser distingida amb la Medalla de les Arts pel govern Italià.
Seguidament va informar i procedir a la lectura de la concessió de la Medalla d’Or per a la banda que s’atorgarà per un acord de tots els components dels diferents partits polítics i que l’Ajuntament de Son Servera lliurarà a la Banda de Música Local de Son Servera en el concert de Nadal, un cop duit endavant tots els tràmits pertinents.
Acabà el concert amb l’Himne de Son Servera on el nombrós públic assistent, posant en peu va cantar i va dedicar un gran aplaudiment final al gran concert que va fer la banda.
Felicitacions,enhorabona als músics actuals,i un gran record per a tots els músics que al llarg del temps van formar part de la banda de música serverina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.