Matines i cant de la Sibil·la

A Son Carrió, Cala Millor, sa Coma, Son Servera, i a les residències de Manacor i Porto Cristo

El Cant de la Sibil·la, que es fa la nit nadalenca a quasi totes les esglésies de l’illa, i a la Seu, és un dels més preuats monuments del nostre folklore religiós, declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2010.
Card.cat, va publicar el vídeo i imatges de la Sibil·la que a Sant Llorenç va cantar per segon any consecutiu Mireia Mestre Cañas, component juntament amb els seus pares i germà de la Banda de Música de Sant Llorenç. El sermó de la Calenda el feu, Pere Antoni Llinàs Ballester. A la Residència de Porto Cristo, i a l’església parroquial de Son Carrió, va cantar la Sibil·la, Petra Llinas Ballester. A Son Servera, na Llúcia Nebot també va cantar per segon any consecutiu la Sibil·la, i tant a Sant Llorenç com a Son Servera, va celebrar les Matines el rector Mossèn Jaume Mercant.Enguany a S’Illot no es varen celebrar les Matines, ja que tenen el mateix rector de sa Coma i Cala Millor que, a més, és el Prior responsable del Convent d’Artà, Fra Pere Vallespir.
Per tant, a S’Illot es van alternant amb l’església de Santa Maria de sa Coma, que és on a les 17 hores es celebraren enguany. Des de fa tres anys el cant de la Sibil·la és a càrrec de na Xisca Riera Llodrà, component de la Banda de Música de Sant Llorenç, i el sermó de la Calenda el va fer na Laura Sansaloni Riera.

Els alumnes de 440 Aula Musical de Manacor i Cala Millor, enguany a les 17 hores participaren a les Matines de la residència de Manacor, i va cantar la Sibil·la na Kira Díaz, acompanyada per un cor d’uns 30 nins i nines, el Sermó de la Calenda el va fer, Llúcia Nebot Brunet, alumna del CEIP Punta de n’Amer de sa Coma.Les Matines celebrades per Fra Pere Vallespir a la Parròquia Nostra Senyora dels Àngels de Cala Millor, a les 18’30 hores, amb la participació també del alumnes de 440 Aula Musical, varen esser les més musicals de la comarca. La Sibil·la al igual que a Manacor la va cantar na Kira Díaz, i el Sermó de la Calenda, na Llúcia Nebot Brunet. A Cala Millor, a més del cor de nins i nines que acompanyaren el cant la Sibil·la, el cant de l’àngel eren 13 àngels acompanyats d’un cor d’uns 20 nins i nines, i per uns 30 membres de l’Orquestra de l’escola que tocaren: violí, saxo, flauta, clarinet, i percussió, tots ells dirigits per Rosa Carbonell, interpretaren: Adeste Fideles, El Dimoni Escuat, Xerrempins, i el 25 de desembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.