Alumnes de primària i gent de la 3a edat visiten “La Selva dels Estereotips”

Aquest dimecres, 7 de març, 128 alumnes de primària del CEIP Mestre Guillem Galmés i 16 participants de la 3a edat, han visitat l’exposició “La selva dels estereotips” a l’Espai 36, la qual s’engloba dins els actes programats per al “Dia de la Dona”. 

Aquesta exposició té com objectiu eliminar els estereotips tradicionals de gènere, que actualment encara tenen una gran influència en la divisió de tasques entre dones i homes a la llar, a la feina i a la societat. Principalment, a les dones se les representa com a cuidadores de la llar i la família, mentre que als homes se’ls representa com a assalariats i protectors.

Gràcies a l’ajuda de n’Ana, una educadora social, els nins i nines i els més grans del poble, han pogut reflexionar, debatre i treballar sobre el tema dels estereotips. Concretament, han tractat els següents temes: “la construcció social del gènere”, “s’aprèn a ser dona?”, “la hipersexualització de la infància”, “la tirania dels models de bellesa”, “quins referents femenins tenim?”, “el gènere i les feines” i “l’explotació sexual del gènere”.

Sens dubte ha estat una jornada molt reflexiva per tots els assistents que han visitat l’exposició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.