Marta Antich, una gran campiona d’escacs

Marta Antich Fernández va néixer a Palma de Mallorca el 26 d’abril del 2006. Filla de Joan Antich Dalmau i Vanesa Fernández García. Des de molt petita no li agradava jugar a les nines, però sí als jocs de taula. Als 5 anys li va cridar l’atenció un tauler que va veure a casa seva. Els seus pares van pensar que era molt petita i li van dir que més endavant li explicarien de què anava aquell joc.

Quan tenia 7 anys d’edat, en una jornada d’esports del seu col·legi a Palma, en veure un tauler allà es va quedar al·lucinada i volia aprendre a jugar.

El seu primer professor d’escacs, Jeroni Bergas, aquest mateix any va animar als seus pares a que la deixessin participar en el seu primer torneig, en el campionat de Mallorca sub8. L’any 2014 va quedar campiona femenina.

L’any 2016 va començar a anar al seu actual club d’escacs, Mallorca Isolani, on actualment l’entrenen la Gran Mestra Mònica Calzetta i el Mestre Internacional Sergio Estremera.

A partir del 2014, fins a aquest any 2018, ha estat campiona de Mallorca de la seva categoria en 5 ocasions. També és dues vegades campiona de Mallorca sub-18, una a 2016 amb 9 anys i una altra el 2017 amb 10 anys.

A més, és campiona de Balears femenina sub10 i sub12 dues vegades, en 2015 i 2017, i aquest any a més de ser campiona sub12 de Mallorca és subcampiona total sub12. A tots aquests campionats cal sumar diversos premis en tornejos Llampec, que és la de modalitat de ràpides. Ha participat en el campionat d’Espanya que se celebra a Granada tots els anys des del 2015.

La seva gran passió és l’escacs, però també li agraden la resta de jocs de taula, tocar el piano, jugar a bàsquet, la màgia i cuinar. Precisament va ser una de les participants en el Protur Xef Kids celebrat el passat mes de març a sa Coma.

L’any passat es va traslladar de Palma a Manacor, juntament amb els seus pares, i actualment estudia 6è curs de primària al col·legi Molí d’en Xema de Manacor.

Marta, des de que va néixer, coneix molt bé sa Coma i la seva platja. La seva padrina materna, Florentina García Fernández, és molt apreciada i coneguda a sa Coma, ja que fa 23 anys va obrir la farmàcia que porta el seu nom a l’Avinguda de les Palmeres; farmàcia que regenta, des de l’any passat en què es va jubilar, la seva filla Vanesa Fernández, mare de na Marta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.