Interessant col·laboració dels Alumnes de 6è del CEIP Punta de n’Amer de sa Coma “La Basura”

Els alumnes de CEIP Punta de n’Amer han estat treballant a classe d’anglès conceptes relatius al medi ambient i al reciclatge. Molts d’ells s’han enduit les mans al cap quan han vist els efectes devastadors de l’Huracà Katrina ara ja fa 13 anys; així com els efectes humans al nostre ecosistema. The Great Garbage Patch només és un dels molts exemples de l’empremta que deixem a la nostra casa; el món ens vol dir basta i no ho volem entendre: “LA BASURA, NUESTRO MAYOR ENEMIGO.
La basura en océanos, mares y ríos está destrozando el planeta. Estas personas que tiran basura donde no es debido están destrozando el lugar donde viven.
Necesitamos a gente que sea capaz de parar la contaminación, alrededor de un millón de criaturas marítimas mueren a causa de esto.
Los alumnos de la escuela de CEIP Punta de n’Amer están trabajando para concienciar a la gente que destruye ecosistemas.
Hay consecuencias enormes, las personas no se dan cuenta, pero entre todos se lo haremos saber.
Esto tiene efectos muy graves como la desaparición de muchísimas criaturas marinas.
El humano pensaba que no pasaría nada por verter residuos tóxicos en el centro del mar debido a su profundidad y enorme extensión, pero, se han superado a ellos mismos, continuaron tirando basura y más basura hasta que llegaron a un punto en el que ya no había casi nada por hacer.
Queremos que este mensaje recorra toda Mallorca y concienciar a estas personas que tiran basura al mar y no a las papeleras.
Atentamente,
Alumnos de 6º de CEIP Punta de n’Amer.
Diego Pastor 6è A”
El missatge s’ha presentat en castellà perquè volem que aquest arribi a quanta més gent millor; tot i que si ens ho demanéssiu ho faríem en anglès, alemany; així com altres idiomes que tenim la sort de poder trobar al nostre centre. Dia 5 de Juny és el Dia Mundial del Medi Ambient, ho sabies? Estaria bé posar-nos aquesta data: 05.06.18 com inici d’un nou canvi personal.
Pensa què passaria si cada cop que algú tirés coses al terra s’anessin recollint a una bossa. Llavors, passada una setmana tot el contingut de la mateixa aparegués per tota la saleta d’estar, segurament s’enfadarien i ben molt!
A Pollença hi ha una empresa d’aventures que conviu amb respecte amb la natura. Cada cop que els clients han realitzat una activitat, un grup de treballadors es queda per recollir fems que es puguin trobar a les distintes cales que visiten. Tant si el fems és seu com si no. Són interessos comuns, perquè entenen que si el nostre patrimoni està net, els turistes voldran repetir; mentre que si entre tots pensem que només és feina dels fematers, anem ben equivocats. El més important no és rentar; sinó no embrutar.
La nostra proposta seria poder realitzar el mateix a la nostra zona i si els resultats són bons, segurament els nostres veïnats també s’afegiran a aquesta iniciativa. Jugam a la Cadena de Favors? La natura ens ho agrairà i nosaltres ens sentirem més orgullosos si cal del lloc on vivim.
Si un grup de voluntaris es comprometés a posar en marxa la Brigada Capità Planeta, vos hi afegiríeu? Contribuiríeu d’alguna manera? La brigada serien propis alumnes que s’oferiren el dia que ho treballàrem a l’aula, però la il·lusió no basta; haurien de notar que la gent està amb ells i que consideren important la seva tasca; del contrari poca cosa podran canviar; només el seu redol, però ningú no els assegura que quan hi tornin, el trobin com el deixaren.
‘Si unos pocos creen, unos muchos pueden’ A vegades, només cal que es cregui amb les persones que tenen ganes, motivació, empenta per fer les coses ben fetes i succeiran. Els ajudem? Com? Molt fàcil, assegura’t de no ser tu un dels que embruten i ja hi haurà molta feina feta i si a sobre no els hi ho posem difícil, millor encara.

Esperam les vostres propostes a:
6thgradepuntadenamer@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.