Visita pastoral del Bisbe Monsenyor Sebastià Taltavull a la Parròquia de Cala Millor

El dimarts dia 29 de juny de 2018 passarà a l’historia de la Parròquia de Nostra Senyora dels Àngels de Cala Millor per l’extraordinari visita pastoral del Bisbe de Mallorca Monsenyor Sebastià Taltavull, i les multitudinaris celebracions dels baptisme, comunions, i confirmacions.
Al migdia, el bisbe es va reunir amb capellans de l’Arxiprestat de la comarca a les dependències parroquials per celebrar la reunió trimestral.
A les cinc del capvespre va començar la cerimònia i missa extraordinari presidida pel Bisbe i concelebrada per l’Arxipreste de Llevant i rector d’Artà, Monsenyor Joan Servera; el rector de Manacor, Monsenyor Andreu Genovart; i el rector Cala Millor i organitzador de la celebració Fra. Pere Vallespir, on 4 nins i nines reberen el Sagrament del Baptisme, 31 el de la Primera Comunió, i 22 joves de Cala Millor i comarca el de la Confirmació.
Fou una cerimònia molt ben preparada i molt emotiva on, segons paraules del bisbe, no havia viscut mai a cap altra poble una celebració igual, la gent participava i responia a la celebració dels batejos, confirmacions, i la multitudinària presència de nins i nines que celebraven l’Eucaristia. El bisbe afirmà que havia estat : « una celebració molt digna, molt bé viscuda, que a mi m’ha impressionat i sorprès molt com s’ha viscut, així com l’atenció de la gent, com cantaven, com responien; hi havia molta integració i participació».
El no sabia el bisbe és que encare li esperava un altra sorpresa. Al final de la celebració, el rector Fra Pere va dir al bisbe que ell sempre acabava la celebració de les misses dels infants al revès, ja que envers d’impartir ell la benedicció, eren els nins que li donaven a ell. Dit i fet, va treure una escaleta petita, i els nins i nines de Primera Comunió, de damunt l’escaleta imposaren les seves petites mans al cap del bisbe i li donaven la benedicció dient «Que Dios te bendiga y te guarde», i el Bisbe responia «Amen».
El bisbe es va emocionar i va dir que era «la primera vegada a la meva vida que me passa un fet tant emotiu i extraordinari com aquest de rebre la benedicció de mans dels nins, ja que sempre era jo que la donava. Portaré aquest record i recordaré les seves paraules tota la meva vida». .
En acabar la celebració, es va fer entrega d’uns obsequis a tots els nins i joves que celebraren la seva primera comunió, i confirmació.
El bisbe va rebre uns dolços i obsequis elaborats per part dels components del Cor Parroquial. Seguidament es va celebrar un refresc aportat per pares i familiars al pati de l’església.
Sens dubte una visita històrica a la Parròquia de Cala Millor, que va acabar amb la visita del Bisbe a l’Auditori Sa Màniga, visitant la exposició solidària de la pintora Rosa Maria Sabando.
La més cordial felicitació al rector Fra Pere Vallespir per la gran tasca pastoral que du a terme a les parròquies de Cala Millor, sa Coma S’Illot i al Convent dels Franciscans d’Artà.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.