Què opinau de les passades Festes Patronals?

Un altre mes hem fet arribar una pregunta als nostres polítics. Aquest cop tocava xerrar de les recents passades Festes de Sant Llorenç. Encerts, crítiques, possibles canvis, enhorabones… de tot cabia en aquesta pregunta.

Aquest mes han contestat ER, PP i PI, no així l’equip de Govern que han assegurat que “no contestaran perquè som part interessada i millor que xerri l’altra gent per així, a partir les queixes i suggeriments, poder fer millores l’any que ve”.  De totes maneres, com sempre, Card.cat manté les portes obertes i si ens arribàs alguna altra resposta la vos faríem arribar. 

Pensau que vosaltres, estimats lectors, també podeu dir la vostra a través dels comentaris!

Aquestes, idò han estat les contestes per ordre d’arribada:

PP: Cada any que passa me pareixen manco festes patronals, me pareix que hi ha poca participació ciutadana en general; algunes activitats se solapen en horaris i des de fora i, pel que he recollit d’opinions de la gent i que també compartesc, pareix que són festes particulars d’alguns grups que gràcies a ells hi ha un poc de festa per als  joves i, quant als més petits, hi ha queixes de mala organització.

A part hi ha falta de control policial, algun que d’altre escàndol nocturn (a un cotxe li rebentaren una roda amb una navalla). Per altra banda és vera que la Fira Nocturna atreu molta gent.

Per acabar sempre he trobat que falten uns focs artificials.

PI: Des del comitè local  El Pi – Proposta per les illes considera un èxit l’organització de les festes.

No podem més que felicitar l’equip de govern, el poble de Sant Llorenç i totes les associacions que hi han col.laborat, per la quantia i varietat dels actes, els petits errors no són quantificables dins la satisfacció general.

Cal puntualitzar que sí trobam que existeix una gran diferència entre les festes del poble de Sant Llorenç i la resta de nuclis del municipi, any darrera any veiem com es redueix el pressupost de festes de la zona costanera. Volem  insistir en la igualtat de tots els residents

ER: Fa goig veure com la major part dels esdeveniments de les festes han comptat amb una bona participació de gent i d’altres han comptat amb una participació excepcional que han superat les expectatives dels seus organitzadors. Ara bé, val a dir que de fa uns anys ençà han anat desapareixent esdeveniments com el que organitzaven els caçadors, torneig de tennis o els tornejos del centre jove, entre d’altres. També ha sobtat el fet que alguns dels dies no hi hagués cap esdeveniment fins a l’horabaixa, provocant que llavors es trepitjassin uns amb els altres i que gent que hagués pogut anar a diversos d’aquests esdeveniments hagi hagut d’optar per un o altre.
Pel que fa a la part musical sembla  que s’ha abandonat definitivament la idea de dur grups de primera línia, és una opció que, per a molta gent resta atractiu a aquestes festes que des de fa més de 70 anys comptaven amb un cartell de renom que qualsevol mallorquí tenia en compte. Dur grups com «Los 5 del este» o els «Onion Rabbits» està molt bé, però a part d’això molta gent espera bastant més d’aquestes festes musicalment parlant.
Clama al cel també el fet que tenint musics i cantants locals, el mateix ajuntament no els potenciï per cantar a les festes de la vila i aquests hagin hagut de renunciar a la seva carrera musical pel fet que la major part dels ajuntaments mallorquins (no afecta només Sant Llorenç) hagin optat per comprar aquests «packs de músics de versions» abandonant i condemnant d’aquesta manera els músics locals que han vist com han passat de fer de teloners de grups excepcionals, cosa que els donava una visibilitat enorme, a l’ostracisme gairebé total que ha posat fi al circuit musical mallorquí que existia fins fa una dècada i que ara per desgràcia ha desaparegut i ha provocat també en molts de casos la desaparició dels músics i cantautors mallorquins.

Dos apunts musicals més per acabar:
• No seria l’hora de començar a cercar escenaris alternatius a la Plaça de l’Ajuntament per fer els concerts com ja s’ha fet a altres llocs amb excel·lents resultats? A altres emplaçaments de ben segur la sonoritat seria millor, s’hi podrien posar més metres de barra per servir a la gent i no s’embrutaria tant aquesta plaça ni els carrers adjacents.
• No té cap sentit posar parades de la campanya «No i punt» que denuncia la problemàtica dels assetjaments, abusos i agressions sexuals patits per dones a les festes populars i just al costat posar-hi el dia de la festa de l’espuma música amb lletres masclistes que a més, per si no n’hi hagués prou, és exactament la mateixa que es posa a la festa de l’espuma infantil.

Un pensament a “Què opinau de les passades Festes Patronals?

 1. No entiendo como un ayuntamiento puede agregarse a iniciativas como ” NO I PUNT ” y “NO SIGUIS ASE ” y luego dentro de sus programa de fiestas figuren actos como ” la FESTA des CAPELL ” y ” sa TORRENTADA ” , uno promoviendo que para conseguir un sombrero tengas que beber varios cubatas y el otro un macrobotellón a precios lowcost dentro de un torrente sin nada mas que aportar … nada , se ve que hemos acabado con todas las ideas que hasta ahora habian dado tan buenos resultados y nos habian diferenciado del resto de los pueblos que nos rodeaban como por ejemplo ” Las olimpiadas rurales den Pep Gall ” . Resultado final ; Contratación de un paquete de verbenas con TRUI espectaculos y mismo modelo que el resto de pueblos, eso si con la exclusividad del club de fútbol en cada una de las verbenas y actos ofrecidos en la plaza del pueblo sin que otras entidades sociales o clubes puedan beneficiarse económicamente del paso de la gente externa por la plaza . SIC …
  Reflexión para el técnico o político de turno :
  Los jovenes del pueblo con la asociación ” Granots i sopes ” tienen que organizar un macrobotellón para sufragar los gastos que soportan en actos como los ” Granots d´or ” y poder pagar así por ejemplo los equipos de sonido e imagen para el certamen anual .
  Sugerencia creativa :
  ¿Porque es el ayuntamiento el que se encarga de vender las camisetas de la ” Cursa Mes sans que un gra d´all ” cuando podría ser un club o asociación el que se encargara cada año de su venta quedandose así con el beneficio correspondiente ?
  ( 4.000 camisetas a 5 euros cada una son 20.000 euros ) supongamos que el “beneficio” sea de 1 euros por camiseta ya son 4.000 para esa entidad que seguro que dará buena cuenta del dinero recibido dejando de lado modelos no exentos de polémica como el del macrobotellón en el torrente .

  Tema musical que concierne al DJ de turno . Música Reggaeton ( dale que dale y letras hiper machistas ) cuando el propio ayuntamiento se agrega a las iniciativas que repulsan las agresiones sexuales no parece que tenga lugar .

  Corrijanme si es necesario pero no se ha puesto ni una sola denuncia por ” orinar , defecar , vomitar ” en la calle en todos los dias de fiesta del pueblo . Algo debe cambiar …

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.