Avui… Bombes de la Barceloneta i tarta de mousse de melicotó
BOMBES DE LA BARCELONETA
Ingredients per 4 bombes
- ¼ ceba
- 100 g de carn capolada
- 350 g de patates
- Un dollet de Brandy
- 4 cullerades d’ou batut
- 1 culleradeta de farina
- Sal i pebre bo
- Oli
- Ous i pa ratllat per arrebossar
- Allioli i salsa picant (brava) per acompanyar
Preparació
Bull les patates sense pelar. Quan siguin fredes, pela-les i esclafa-les amb una forqueta. Incorpora-hi la farina i l’ou i salpebra a gust.
Sofregeix la ceba tallada molt fina junt amb la carn a una pella amb unes gotes d’oli. Quan la carn deixi de ser crua, fica-hi un dollet de Brandy i deixa que s’evapori. Quan sigui freda, mescla-la amb la patata.
Dóna forma a les bombes i passa-les per ou batut i pa ratllat. Ja estan llestes per congelar o fregir en abundant oli. Acompanya-les amb allioli i salsa brava.
PASTÍS DE MOUSSE DE MELICOTÓ EN ALMÍVAR
Ingredients per la base (motllo de 22cm)
- 200 g de galetes Maria
- 90 g de mantega
- 20 g de cacau en pols
Preparació
Tritura les galetes, afegeix-hi la mantega fosa i el cacau. Mescla-ho fins que quedi tot ben integrat. Estén-ho en el motllo folrat amb paper vegetal i guarda-ho dins la gelera.
Preparació pel farcit
- 450 g de melicotó en almívar
- 100 g de formatge crema
- 2 blancs d’ou
- 4 fulls de gelatina
- 5 cullerades de sucre
- ½ llimona (el seu suc)
- Xocolata negra per decorar (opcional)
Preparació
Separa de la resta dues mitats de melicotó per decorar al final i tritura la resta amb part de l’almívar fins a obtenir un puré. Encalenteix-ho lleugerament, afegeix-hi la gelatina (prèviament hidratada en aigua freda i escorreguda) i remena fins que s’hagi diluït. Fica-hi el formatge i mescla-ho bé, incorpora el blanc d’ou muntat a punt de neu amb el sucre i el suc de llimona.
Aboca la mescla sobre la base de galetes i congela-la 4 hores. Desemmotlla el pastís i deixa que refredi 1 hora. Decora amb les mitats de melicotó i si vols, amb la xocolata.