Sant Llorenç recorda les víctimes i afectats per la torrentada un mes després

Aquest divendres, s’ha llegit un manifest institucional on també s’ha agraït la implicació de voluntaris i veïns.

L’Ajuntament  de Sant Llorenç des Cardassar ha programat per aquest divendres 9 de novembre un acte en memòria dels afectats i les víctimes de les inundacions que ara fa un mes van afectar a tot el municipi.

A aquest acte, s’ha llegit un manifest on s’ha volgut primer, tenir un pensament per a les tretze víctimes mortals i per a tots els afectats; “el dolor que aquest malson ha produït en el cor i la memòria de tothom serà mal d’esvair. I la mort de tretze persones deixa un buit per sempre en l’ànima de tots”; s’ha pogut escoltar.

Aquesta oportunitat, ha estat també una mostra d’agraïment sincer a l’enorme i important tasca de tots els voluntaris que s’han apropat durant tot aquest temps al municipi o han fet alguna de les nombroses donacions que s’han rebut d’arreu de l’Illa, i també del món. Trenta dies després de la catàstrofe, hi ha 1.1150.000 euros d’aportacions econòmiques. “Per damunt la desolació, la llum que ens ha il·luminat ha estat precisament una altra onada, una onada extraordinària, una onada de generositat, d’altruisme, que ha fet que ben aviat haguem pogut recuperar una certa normalitat”; s’ha llegit al manifest.

Després de la lectura, la plaça de l’Ajuntament, lloc on s’ha celebrat l’acte, ha quedat muda amb el minut de silenci que ha tancat un acte senzill i breu però intens en emocions. I és que encara està ben present el mal moment viscut en tots els veïns i veïnes, uns veïns per a qui també hi ha hagut paraules d’orgull i suport per part del consistori, que ha volgut a través d’aquest petit homenatge enviar un missatge d’esperança i els ànims necessaris per a seguir fent feina en el camí de la recuperació total de tots els pobles afectats. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.