L’artista Gunter Demnig col·loca l’escultura del projecte Stolperstein

Dimarts matí, a les 10.00 h, l’artista alemany Gunter Demnig ha col·locat l’escultura que ret homenatge a Bernat Estelrich Galmés “Carbó”, batle del municipi de Sant Llorenç des Cardassar durant la II República i que fou assassinat a Manacor dia 18 d’agost del 1936, víctima del feixisme.

L’escultura es basa en una petita placa de llautó gravada amb el nom del batle i les dates de naixament i defunció, situada al terra i a la dreta de les aracades de la façana de l’Ajuntament. El fet que l’artista col·loqui les plaques al terra dona nom al projecte: Stolpersteine, paraula alemanya que significa “una pedra en el camí que pot fer ensopegar”.

L’acte ha comptat amb la presència dels familiars de Bernat Estelrich, amb Marc Herrera, Director del Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell Insular de Mallorca, alguns membres de l’Associació Memòria de Mallorca i les autoritats de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. A més, l’historiador local Josep Cortès, ha llegit unes paraules que ens han fet recordar la trajectòria del qui fou batle del municpi.

 

Amb aquest acte l’Ajuntament s’ha sumat al deure que tenen les institucions públiques d’aplicar mesures per a garantir els drets de les víctimes a la Veritat, la Justícia i la Reparació, principis finamentals dels Drets Humans, junt al dret a les Garanties de No Repeteció.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.