Reflexió sobre les campanades de Tele 5

Tele 5 avui retransmetrà les campanades de cap d’any des de la plaça Nova de Sant Llorenç des Cardassar en ‘solidaritat’ amb els afectats de la torrentada del 9 d’octubre.

Anem per parts:

– El primer que van fer a l’assaig general d’ahir va ser apagar els llums de la decoració nadalenca de la façana de l’església fent desaparèixer el ‘Bon Nadal’ en català per substituir-lo per un ‘Feliz 2019’. Sembla que no podien conviure els dos idiomes.

– Abans de començar l’assaig ja van ordenar que avui matí la brigada de l’ajuntament desmuntàs la carpa instal·lada fa tres dies a la plaça. Carpa que s’instal.la cada any perquè la gent es refugiï si fa mal temps. Tele 5 necessita filmar la plaça plena de gent amb una càmera col·locada en una grua i la carpa de plàstic blanca els fa nosa.
– Les campanades s’emetran enregistrades. Ja es van sentir ahir vespre. El rector ha hagut de silenciar el so de les campanes llorencines. S’hi han afegit els quarts de la plaza del Sol madrilenya que evidentment no emeten les campanes de Sant Llorenç.
– Hi haurà guardia civil a totes les rotondes d’entrada al poble i policia local a les entrades de la plaça. Es tanquen dos carrers dels quatre que arriben a la plaça Nova. No deixaran entrar ningú amb motxilles ni ‘bolsos’ grans.
– A les 21’30h de la nit s’obrirà la plaça a la gent. Abans s’aplicarà el protocol d’alarma terrorista i la guàrdia civil i els seus cans inspeccionaran que ningú hagi pogut deixar cap artefacte explosiu en cap racó.
– Sembla que a part del show, tele 5 no farà cap donació econòmica al poble. Tan sols que abonés els diners que recapta de l’últim anunci de l’any 2018 i del primer del 2019 n’hi hauria prou per quedar bé…. aleshores, on és la solidaritat?
– Vista l’expectació que ahir capvespre hi havia a la plaça i la histèria de crits que es va desfermar en arribar els presentadors, aquesta nit serà un èxit de públic. I si a més arriben els autobusos dels pobles de l’illa que es diu i es comenta que vindran…
A mi no m’hi trobareu!!!

13 pensaments a “Reflexió sobre les campanades de Tele 5

 1. I per criticar escrivim tant? Per bé o per mal, sempre es bò que xerrin de qualqú, i en aquest cas, mos han situat a n’es mapa. A jo si que m’hi trobaran per enmig, i ben content. Però malgrat no aportin res, econòmicament xerrant, a lo millor sa publicitat si que ha influit en donacions, regals… Per jo tot és més positiu que negatiu, s’ha de mesurar sempre sa balança. Salut i enhorabona a s’Ajuntament al complet, politics i treballadors. Un 10. Molts d’anys

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Estimado Serafin,

   Yo vivir en Mallorca des de hase muchos años. A mi gustar mucho los españoles y sus pueblos, la paella, el xoriso mallorquín que se unta, las sevillanas esas que dan saltos…

   Cansado de “Bienvenido”… Yo no broma con “Cartero llama dos veses”. Llevarnos bien que no cuesta.

   Felis 2019

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 2. comedia aixo es lo que fa telecirco aqui, sobren no haurien d’haver vengut a donar la nota, aquesta gent no vol res mes q aprofitarse d’una desgracia, no duen ni solidaritat ni ajuda

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Es pardals! És que trobau a tot.

  Jo nines, m’he pesat tot lo mati a sa peluqueria i ja tenc es traje de lentejuelas preparat… Lo que heu de fer és posar-vos mones i sortir un poc, a veure si trobau un jovenot que vos doni un bon viatge a veure si deixau de criticar tant. Amb un poc de sort encara trobareu un homo així com toca que vos arregli sa vida.

  I xerrant de viatjar, heu vist quins presentadors tan guapos que mos duen? Aiii en Calleeeeja, és pensar-hi i em peguen unes suors… a sa Mallorca profunda el duria a viatjar jo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Des de la secció d’esdeveniments i cultura popular de LA FIGA manifestam el nostre desacord profund i la nostra rebutja davant aquest comentari masclista digne d’un temps passat.

   Companya allibera’t de les cadenes del heteropatriarcat i afegeix-te a la lluïta.

   Entre totes, tota
   LA FIGA

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
  • La secció pel foment de les llibertats d’expressió de LA FIGA reunida en sessió extraordinària, vol posar de manifest la seva oposició davant el greu atac a la llibertat d’expresió de la companya Antònia Angelina. Denunciam la decisió editorial presa per la revista, controlada pels sectors més reaccionaris de l’heteropatriarcat, de censurar el comentari de la companya Antònia que responia al comentari de les companyes de la secció d’esdeveniments i cultura popular. Tot i estar en desacord amb la companya sobre l’expressivitat estètica dels nostres cossos, cap dona ha de ser silenciada.

   Afegim que, ni les companyes de lluita de la secció d’esdeveniments ni cap dona necessitam que cap memebre opressor del gènere masculí intervingui per defensar-nos de cap greuge, i menys si fa referència al nostra cos. Som suficientment lliures i fortes per lluitar amb els nostres propis arguments.

   Companyes resistiu!

   Visca LA FIGA,
   LLIURE!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Pues yo que me pensaba que estaría el pueblo a reventar y al final nada, estaban ahí en la plasa solo cuatro ratones y el calleja y la otra que se fueron cagando hostias de aquí.
  No ha ido tsn mal, estaban los de siempre en plan “BLANCA” navidad, ya me entendeis.

  Al qie no vi fue a nuestro batle Mateo el pelirrojo. Yo pensaba que vendría porq es un hombre al que le gusta ser el centro del lio. Yo pensaba que tendria algo con la presentadora.

  Gracias a nuestro Batle Mateo, que es un líder donde los haya. Mateo es el mejor batle que ha tenido el pueblo de San Lloren.
  Gracias telecinco y gracias mateo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Bon vespre. Des de Card.cat estam d’acord amb la disparitat d’opinions. Però sempre des del respecte i la bona educació. Per això demanam moderació i bon gust en el debat.
  Gràcies

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.