Anàlisi electoral dels diversos partits polítics

Card.cat s’ha posat en contacte amb els diversos partits que participaren en les passades eleccions per demanar-los una anàlisi dels resultats obtinguts i la possibilitat de pactes a què s’enfronten. Aquí teniu les seves opinions (per ordre d’arribada):

  • Junts per Sant Llorenç: “Des de Junts per Sant Llorenç som conscients que no hem tret uns bons resultats, però com hem fet sempre, continuam donant la cara i no ens n’amagam. Havíem fet una aposta pel canvi, però la gent ha donat per molt bona la feina de l’equip de govern actual refermant-ne la continuïtat.Gaire cosa més a dir en aquest aspecte, el votant és sobirà i decideix el que creu que és millor. Esperem que aquests quatre anys vinents siguin profitosos per a tot el municipi de Sant Llorenç”.
  • PP:
    “Els nostres resultats els valoram negativament, perquè encara que ens hagin quedat més o manco 70 vots per obtenir el tercer regidor, la veritat és que n’hem perdut un respecte a les eleccions anteriors, però el poble és sobirà i és el que ha volgut.
    Per a nosaltres el gran vencedor ha estat el PSOE amb el Pep al capdavant i creiem que serà un bon batle.
    El meu equip no està en disposició de demanar res, i mantenim el criteri de sempre: treballar per i per al poble amb qui vulgui treballar, i si hem de seguir en l’oposició, també ho farem, encara que en aquest cas no canviarà res i tot seguirà igual i l’esforç per al canvi no haurà valgut la pena. Per acabar, volem donar les gràcies a tots/es els/les  llorencins/es pel suport, l’estima i el respecte amb el qual ens han tractat a les eleccions i després dels resultats”.
  • PI:

    “En referència als resultats electorals per una banda estem satisfets per conservar un regidor, però decebuts perquè esperàvem augmentar.
    Sí que els resultats insulars i autonòmics han estat molt bons, això significa que el missatge del PI està arribant, ens queda una tasca, convèncer del nostre projecte a escala municipal.

    Els resultats globals ha estat el que sospitàvem, GISCA ha mantingut els resultats i augment significatiu del PSOE, i son ells com partits majoritaris els que tenen la iniciativa de formar govern. Quant a pactes ja ho vàrem expressar durant la campanya, nosaltres no tenim cap impediment en pactar amb ningú i ens presentem a les eleccions per governar sempre amb un acord programàtic”.

  • PSIB:
    “Des de l’agrupació socialista de Sant Llorenç agraïm de cor el suport rebut per 971 persones havent quedat a 95 vots de guanyar les eleccions.
    Un avió no vola perquè tengui ales, o perquè tengui motor, o el condueixi un pilot, ni perquè li han posat combustible…. un avió vola per la combinació de tots aquests ítems i molts altres, alguns que fins i tot no sabem. Així les coses, aquests resultats també són atribuïbles a una combinació de factors, no sols a un.
    Aquests resultats són conseqüència de programa, gestió, llista, candidat, sigles…
    El que es presenta ara a l’horitzó seran quatre anys de feina, com la que hem desenvolupat fins ara, però amb més força per aplicar el nostre punt de vista.
    Pel que fa als pactes… per nosaltres tots els pactes passen per batlia. El poble ens ho demana i els resultats avalen”.
    – GISCa:
    “L’anàlisi dels nostres resultats electorals continua sent positiu, tenint en compte que aquesta legislatura no ha estat fàcil i hem hagut de prendre decisions difícils i complicades sobretot en el nostre grup per les àrees de responsabilitat que hem tengut aquests quatre anys. El municipi de Sant Llorenç creim que ens ha tornat donar la confiança i recordem que tenim representació a tots els nuclis per seguir endavant amb els nostres projectes i poder estar en l’equip de govern.
    Quant als pactes, estam oberts a un ventall de possibilitats de negociació   sempre que es respecti el nostre programa i es tengui en compte que som la llista més votada. Així i tot serem lleials en les negociacions amb els diversos partits polítics amb els quals hem tengut la possibilitat de fer feina junts aquests darrers anys”.
    – MÉS:
    “En primer lloc donar l’enhorabona a Mateu Puigròs per encapçalar la llista més votada i al PSOE per la gran remuntada en aquestes eleccions.

    Quan fas feina a un pacte sempre hi ha algú beneficiat i altres perjudicats, aquest ha estat el nostre cas, hem de fer autocrítica i començar a fer feina des d’avui per poder arribar a les properes eleccions amb un partit reforçat i amb noves cares.

    La feina de cercar socis per a poder fer pactes és dels partits guanyadors”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.