“Aviat concretarem els avantatges que tendran els socis del club”

Si hi ha un esport que ha agafat força aquests darrers anys a Sant Llorenç ha estat el pàdel (segurament podríem dir que a quasi tot l’estat espanyol): basta veure les pistes que s’han construït a Sant Llorenç, Son Carrió i Sa Coma; les classes que s’hi donen; o els tornejos organitzats. La darrera suma ha estat l’aparició d’una nova associació de pàdel al poble, per la qual cosa Card.cat s’ha atracat a na Joana Maria, presidenta, per fer-li quatre preguntes i conèixer un poc millor l’entorn d’aquest esport i qui ho mou a la zona.

1- No te diré mentides… som més del tennis que del pàdel. Com compararies aquests dos esports i com m’intenaries convèncer que m’apuntés  a pàdel?

Són dos esports molt diferents, es pareixen que es juguen dins una pista dividida en dos i per una xarxa i que s’ha de pegar a una pilota amb una raqueta o pala. Per jugar-hi de forma amateur no és precís tenir la millor tècnica, al tennis un poc més que al pàdeli quan entres al seu món de cops i tàctiques de joc són molt complexes. És cert que al tennis el físic ha d’estar més preparat degut també a les dimensions de les pistes i a més si ho practiques individualment. 

Sobre convèncer-te  que t’apuntis a pàdel je je  estàs convidat a una classe de l’escola. Per sort mai he de convèncer a ningú, només els dic que venguin a provar una classe o bé els prepar un partit del seu nivell i així pot veure sense compromís en què consisteix el pàdel i si li agrada.

Beneficis que aporta el pàdel: que és un esport que ho pot practicar qualsevol persona entre 4 i…  tants anys. Que en ser  la pista menys petita i jugar-ho amb una parella és més bo de dur (sempre xerram d’amateur). A part, és un esport molt social que arrossega per començar 4 persones just per fer un partit i que la majoria quan acaba de jugar fan el tercer temps (sa “cervesa esperada”). Sense oblidar que a sa mínima que hi ha bon temps es preparen tornejos de tots els nivells, quedades matineres amb un dinar o tardeos o nocturnes d’estiu amb barbacoa inclosa.

2- D’on va sorgir la idea de fer aquesta associació i per què?

Com a fundadora i professora de l’escola Sureda PadelFit cada any s’apunten més menors i adults a les classes i alguns alumnes cerquen al·licients per continuar treballant i preparar-se per un bot més, que és la competició. En el cas dels menors ja se’ls motiva perquè coneguin altres nins/nines que comparteixen la mateixa il·lusió per aquest esport i si afegim les ganes d’afrontar un nou repte ens va dur a formar un club federat aquí, a Sant Llorenç des Cardassar.

3-Quins són els vostres propòsits com a associació?

Els nostres propòsits principalment és poder oferir aquesta oportunitat a tothom que vulgui formar part del nostre CLUB sigui com a jugador/a federat com a soci. Hem començat per formar el primer equip femení de pàdel que consta de 18 jugadores entre 16 i 50 anys, perquè vegis que no hi ha excusa d’edat je je. El segon equip que es vol fer és el de menors, masculí o fins i tot un segon equip femení, degut a la gran demanda.

4 – De quina manera vos ajuda l’ajuntament?

He de començar dient que la regidora d’Esports, n’Antònia Bauzà, des del primer moment li va parèixer una gran idea veient que el pàdel tornava a tenir importància al municipi de Sant Llorenç. La proposta va agradar sobretot perquè pensam en tots, no vull oblidar-me dels nins que són el futur i se’ls ha de donar facilitats perquè també avancin. Se li va proposar a n’Antònia si podríem emprar les pistes per fer entrenaments un cop a la setmana i ens va concedir la proposta. El Club n’està molt content de la intervenció i involucració per part de la delegació d’Esports, ja que han creat unes subvencions per nous clubs del municipi i tenir així unes ajudes perquè les despeses al principi són elevades. Ens oferiren també emprar una sala de l’Espai 36 en cas de no tenir seu per fer les nostres reunions com a club.

5-Ja heu tengut alguna reunió amb la regidora d’Esports, Antònia Bauçà? Sobre què?

Si, la primera va ser al juliol de l’any passat quan ho vaig proposar a la regidora d’Esports, Antònia Bauçà, i sense dubtar-ho em va rebre per poder presentar-li una proposta. Acte seguit em vaig reunir amb un grup de persones de confiança que tenen a veure amb aquest esport per formar part de la directiva. Degut a la torrentada soferta el 9 d’octubre ho vàrem aturarformar un club no era cap tasca urgent. Així i tot de seguida la regidora d’Esports va atendre la nostra demanda per donar-nos el vist- i- plau per crear el CLUB PÀDEL LLEVANT. Ens hem reunit altres cops per parlar de les subvencions esportives i les condicions que calien per obtenir-les.

6. Teniu alguna suggerència o requeriment o aspiració a fer-li?

No, simplement que poguem treballar junts i gaudir d’aquesta nova etapa que que esper que aporti moltes alegries.

7. Qui sou els dirigents de l’associcació i quin paper té cada un?

De moment som 5 els que formam la directiva i per molts d’anys (esperem…)

La Directiva la forma:

La presidenta, Joana Maria

La vicepresidenta, Marga

El secretari, Pep

La tresorera, Joana

EL vocal, Aitor

8. Quants socis sou i quins avantatges tendra qui se’n faci membre?

De moment som pocs socis, treballam perquè tenguem llest l’equip per la primera competició que és al maig i necessitam veure els avantatges que gaudiran els socis, com per exemple preus especials per classes o fins i tot  parlar si poden tenir algun privilegi a l’hora de fer partits o bonos especials. Aquests temes s’acabaran de concretar en breu.

9. Quanta gent calculau que juga a pàdel al poble?

Basant-nos en la gent que juga el rànquing o ha jugat, la que ve a classes o ara mateix que hem preparat el torneig de les festes patronals de Son Carrió hi ha un centenar de persones que juguen. De menors hi ha una quarantena que comença o ja fa unes temporades que practiquen el pàdel, només contant ciutadans del poble.

10. Quina és la clau de l’èxit d’aquest esport amb tan poc temps, sense que sigui precisament un esport televisiu?

És un esport que és fàcil quan es practica de manera amateur, que es sol iniciar a través d’amistats o familiars que t’indueixen a provar-ho, i una vegada fet “enganxa”, cada vegada se’n vol més. Funciona molt bé el boca a boca i és molt ràpida la propagació dels efectes positius que té el pàdel sobre la persona. A part, és un esport molt social on es fan molts esdeveniments interessants al llarg de l’any. Quant als beneficis, desenvolupa molt la psicomotricitat i millora la coordinació, l’elasticitat o els reflexes, és molt divertit  i aprens a treballar en equip.

11. Què els diríeu a aquesta gent que diu que el pàdel és un esport d’estirats i de classe alta o un esport on quasi no se sua?

Primerament el tema que el del és esport d’estirats o de classe alta, crec que tot això ja, per sort, ha anat canviant. Crec que es va deixant enrere aquella imatge d’un polític espanyol jugant al pàdel ja ja ja. Gràcies als ajuntaments, com el de Sant Llorenç des Cardassar, que tenen pistes municipals fan que sigui possible que aquest esport ho practiqui qualsevol ciutadà interessat.

Sobre el tema de que no es sua…, me permet dir-li a aquesta persona que provi una classe o simplement que jugui a un nivell que li doni “un poc de brou”  i ho veurà millor. Aprofit per comentar que al terme de Sant Llorenç hi ha jugadors/es que gaudeixen de veure’ls jugar i que d’aquí poc esperam que en sorgeixin més.

12. Sabeu que hi ha més d’un tennista indignat perquè per tot el terme hi ha pistes de pàdel públiques i cap de tennis (encara que n’hi hagi de projectades)?

No, no estam assabentats d’aquesta indignació. Des del que noltros sabem hi ha un projecte que serà molt atractiu, vistós i que farà aquest esport més gran. Desconeixem els motius del perquè no hi ha pistes de tennis municipals, però sí que sabem el que no ens agradaria i és que aquests dos esports es vegin confrontats. Pensam que a vegades aquestes circumstàncies són causades per les modes, per les facilitats i moviments esportius i per la quantitat de ciutadans que ho practiquen.

13. Vols afegir res més?

Només donar-vos les gràcies per interessar-vos amb aquest nou club, que esperem que l’any que ve siguem més i poder-te contar noves notícies i projectes que ja tenim en ment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.