La Mostra Municipal de Teatre Escolar de Son Servera fa pujar a l’escenari a més de 90 alumnes

La Mostra Municipal de Teatre Escolar de Son Servera fa pujar a l’escenari a més de 90 alumnes

Alumnes de tots els centres escolars de Son Servera, des dels 3 fins als 14 anys, han representat durant el maig les obres de la Mostra 2019 tant en horari matinal per a les escoles com en funcions obertes per a tot el públic

Entre el dijous 23 i el dijous 30 de maig s’ha duit a terme al Teatre La Unió la Mostra Municipal de Teatre Escolar 2019, en què han participat 7 grups d’edats compreses entre els 3 fins als 14 anys, sota la direcció d’Arnau Serra. Més de 90 nins i nines han estat els grans actors i les grans actrius d’aquesta Mostra.

Durant la Mostra cada grup ha escenificat tres representacions: dues adreçades a les escoles en horari matinal i una altra en sessió oberta adreçada a tots els públics.

Així, el dijous 23 i el divendres 24 de maig pujaren a l’escenari els 4 grups d’entre 3/7 anys, que presentaren les obres Sa rateta presumida, la zebra Camil·la, El flautista d’Hamelín i Atrapem el monstre! Uns 50 alumnes que mostraren tot el que han après durant l’hivern en les classes de teatre i que sobretot demostraren que s’ho passaven súper bé a sobre de l’escenari.

D’altra banda, el dilluns 27 de maig fou el torn del grup de l’IES Puig de sa Font, que representaren l’obra 10 maneres de morir. En horari matinal hi assistiren els grups de 1r a 4t d’ESO de l’IES per veure els seus companys i sorprendre’ls tant per l’obra com per les excel·lents actuacions dels 10 valents alumnes.

Finalment, el dijous 30 de maig escenificaren les obres els grups de 8/12 anys, amb L’al·lota eixerida i Una nit de por. 30 actors i actrius que satisferen tant el públic escolar com el general.

La finalitat de l’assistència dels centres escolars en horari matinal és que, d’una banda, els companys de classe puguin veure dalt de l’escenari els alumnes de teatre escolar en escena i, de l’altra, per fomentar aquesta activitat cultural extraescolar municipal entre la resta de nins i joves del municipi, perquè en endavant els floreixi la vena artística i participin de les arts escèniques i de la cultura a Son Servera.

Des del novembre 2018, en sessions setmanals, cada grup ha anat assajant les obres, a banda d’aprendre jocs actorals, interacció amb els companys, comportament social… i ara durant la Mostra ha estat el moment d’ensenyar-nos tot aquest treball. De fet, la funció bàsica dels tallers és la d’inculcar entre l’alumnat el gust pel teatre i que se sentin atrets per aquesta modalitat artística, no sols com a actors o actrius, sinó com a públic potencial que ja són i han de seguir essent en un futur del Teatre La Unió.

Quant a públic escolar, han passat per la Mostra de Teatre prop de 1.500 alumnes dels centres de Jaume Fornaris, Na Penyal i de l’IES Puig de sa Font, i més de 600 espectadors en les sessions obertes.

L’èxit de la Mostra recau en l’excel·lent feina del director escènic de la Mostra, el dramaturg Arnau Serra, i del Teatre La Unió pel foment de les arts escèniques locals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.