El pregó de «Son Servera Solidari» dóna el sus a deu dies de festes

Les festes de Sant Joan de Son Servera han començat aquest divendres 21 i s’allargaran fins a final de mes.

Les Festes de Sant Joan de Son Servera ja són al carrer. Na Bel Llisa i ‘Son Servera Solidari’ han estat els encarregats de donar l’inici oficial a unes festes que comptaran amb més 30 actes repartits entre 10 dies de festes.

Un reconeixement a la solidaritat i a la bona feina han estat els motius pels quals ‘Son Servera Solidari’, amb la veu de la seva presidenta, Bel Nebot, han estat els escollits enguany per pronunciar el pregó.

Amb la plaça de Sant Joan plena de gent, a les 20 h na Bel començava el seu discurs tot agraint el reconeixement de l’Ajuntament a la seva associació per fer i assegurava que després de 12 anys de feina «hem demostrat bé que gota a gota s’omple sa bota i euro a euro i amb molta constància es poden aconseguir moltes coses».

Així, la presidenta ha explicat com va néixer l’associació «vaig anar-me’n 3 mesos a Hondures i la veritat és que el que vaig trobar allà va ser impactant… Quan vaig tornar a Son Servera vaig pensar que havia de fer alguna cosa, però… què podia fer? Així que don Pedro – que en pau descansi- em va donar llum i em va ajudar a posar en marxa el començament del que seria ‘Son Servera Solidari’», ha explicat la pregonera. Na Bel també ha volgut explicar quina és la tasca de l’associació: «Estam a prop dels qui ens necessiten al poble, sempre junts amb l’Església i els Serveis Socials, cobrint en la mesura possible les necessitats més urgents. En aquests 10 anys hem de dir que hem fet una mitja de 22 a 24 mil euros anuals, que repartim entre les necessitats del poble, associacions com Càritas, Aproscom, Mans Unides, o contra l’esclerosi múltiple, entre altres, i els projectes de ‘Mallorca Missionera’.»

La pregonera no ha volgut acabar sense recordar que a tots ens agradaria rebre ajuda en cas de necessitat i ha convidat els presents a assistir al sopar que cada any organitza l’associació i, per descomptat, a viure les festes patronals: «Aquests dies sortim tots al carrer a fer poble i gaudim dels actes tots junts per celebrar les festes en honor del nostre patró sant Joan!»

Després d’aquest acte, els castellers dels ‘Al·lots de Llevant’ han actuat davant l’Ajuntament mentre s’omplien les taules de veïnats que han sortit a la fresca per sopar plegats.

En aquest acte tampoc no ha faltat en Piculín Cap d’Olla, una figura històrica que l’any passat es va recuperar i que penjarà de la plaça totes les festes. Una figura que, des de la regidoria de festes han encomanat convertir en joguina a les artistes locals Natalia Fariñas i Consuelo Ramos. A més, es tracta d’una joguina solidària, ja que els donatius que facin els ciutadans per adquirir-lo aniran destinats íntegrament a “Son Servera Solidari”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.