Entrevista a Margalida Vives Andreu, regidora de Fires i Festes, Turisme, Comptes i Hisenda de l’Ajuntament de Son Servera

– Enhorabona Marga, ja que des de fa dotze anys el seu partit, els Independents per Son Servera, Cala Millor, i Cala Bona, ha governat conjuntament amb el PSOE. Satisfeta del nou pacte de govern que heu aconseguit?

– Cert, si algú ens ho hagués dit fa dotze anys a aquell grup de persones que apostaren per crear un nou partit amb l’objectiu de fer una política diferent, no ho haguéssim cregut. Hem pogut canviar i millorar moltes coses durant aquests dotze anys i ens fa sentir satisfets amb la feina feta. Tot i que els resultats d’aquestes eleccions no varen ser els esperats, hem tengut la possibilitat de poder tornar entrar a l’equip de govern i ho feim des de les àrees en què ens sentim més còmodes i amb un acord amb el Partit Socialista que contempla molts dels punts que nosaltres dúiem al nostre programa electoral, per tant,si som capaços de dur aquests projectes a terme haurà valgut la pena estar dins l’equip de govern per quatre anys més.

– Dins la legislatura que comença ha tornat assumir la regidoria de Comptes i Hisenda, que ja era responsabilitat seva. Com va deixar les arques municipals a la passada legislatura?

– Deixarem unes arques municipals sanejades, el que permeten afrontar els propers anys amb optimisme. Vam apostar i seguirem apostant per una política que ha incrementat la qualitat dels serveis públics sense incrementar la pressió fiscal a la ciutadania, potenciant un entorn urbà de qualitat, per un ajuntament compromès amb la col·laboració amb els col·lectius locals, reforçant les infraestructures municipals i millorant la seva gestió. Vam anar reduint el deute municipal i transformant l’espai públic per millorar-ne la seguretat i el benestar social, i ho vam fer amb inversions i serveis finançats amb recursos propis o amb l’ajuda d’altres institucions públiques de la nostra comunitat, per continuar amb el compromís de no augmentar el percentatge d’endeutament del consistori serverí.

– A més de Tinent de batle i regidora d’Hisenda i Turisme, per l’actual legislatura ha assumit Fires i Festes. Va ser una petició personal seva Fires i Festes?

– Sí, ja vaig dur la regidoria de Fires i Festes, aquesta regidoria ara fa quatre anys, en la qual els Independents hem aconseguit grans canvis a moltes de les nostres festes populars, especialment a les de Sant Antoni, a més d’actes que ja estan molt consolidats i que fa uns anys no teníem, com ara la Fira Nocturna, la Nit de l’art, la Nit de Vins, anar a Completes, el nostre mocador sant antonier tan identificatiu del nostre poble etc. Dins Festes m’agradaria comptar amb més participació ciutadana a l’hora d’organitzar alguns actes festius, el meu objectiu serà crear grups de feina de diferents edats i diferents interessos per tenir uns programes de festes més diversos i més participatius. La festa la fa el poble i és el poble que ha de decidir quina festa vol.

– Les regidories que ha assumit duen feina. Tindrà dedicació exclusiva?
– Sí, passaré d’un 80 a un 100% de dedicació.

– Els seus companys de partit que també han sortit elegits, quines regidors han assumit?
– En Miquel Espases estarà al davant de Medi Ambient i na Marga Bonet durà Serveis Socials.

– Quins són els seus objectius per a la regidoria de Turisme?
– A Turisme el gran objectiu serà desenvolupar la marca East Mallorca amb els municipis de Llevant, projecte que ja hem iniciat i des del qual tenim moltes idees que esper poder dur a terme els propers anys, com ara esdeveniments esportius i la creació de productes que revaloritzaran la nostra comarca en temporada baixa. La recuperació de les nostres platges per part de Costes també serà el nostre cavall de batalla, tenim unes platges molt malmeses pels darrers temporals i necessitam desenvolupar un pla d’acció per recuperar-les, respectant sempre el seu equilibri natural, és clar.

– Quin projectes té per Hisenda?
– Des d’Hisenda com ja hem parlat al principi, hem aconseguit tenir unes arques sanejades i hem reduït el deute d’un 110% a un 30% tot, i que mentre existeixi la llei Montoro seguirem estant sense poder disposar dels nostres recursos a favor dels ciutadans, però esperam que en breu hi hagi una flexibilització de la llei per a poder invertir els romanents anuals en projectes que beneficiïn al municipi i a la gent. La llei Montoro des de fa anys castiga als ajuntaments tot i que durant els darrers anys nosaltres hem complert estrictament amb la Llei d’Estabilitat Pressupostària, però així i tot ens som afectats.

– Segons la seva opinió quina és la regidoria més complicada i que necessita més dedicació?
– De les tres que jo duc, sense dubte Fires i Festes, quan acabes d’organitzar unes festes ja pots començar amb les pròximes, Nadal, Reis, Sant Antoni, Fira de la Flor d’Ametler, Carnaval, Fira Nocturna i Ramadera, Festes de Sant Joan, El Carme, Festes de Cala Millor….A més, no dispòs d’ajuda tècnica al departament i pràcticament m’he d’encarregar tota sola de tota la planificació de les festes, amb l’ajuda puntual d’algun tècnic de l’ajuntament. He de dir, però que ho faig amb molt de gust!

– Parlant de festes, com han anat enguany las festes de Sant Joan?
– Molt participades, la veritat, tots els actes han estan molt ben acollits i hi ha hagut de tot i molt per a tots els gustos i edats.

– Les Festes del Carme de Cala Bona. Presenten novetats enguany?
No, enguany pràcticament seguirem la línia dels passats anys, però he de dir que ja he mantingut contactes amb mariners per a proposar fer canvis i presentar actes nous de cara a l’any que ve. Em fa il·lusió recuperar algunes de les tradicions del Carme que ja anirem contant.

– Ja teniu també enllestit el programa de les Festes del Turista de Cala Millor?
– No, ens hi solem posar al mes d’agost.

– Quins són les seves prioritaris per a l’actual legislatura?
– Poder dur a terme els punts del nostre programa i que formen part de l’acord de govern, com la pacificació del centre, aconseguir un centre més humanitzat, la reforma d’alguns dels carrers més cèntrics i la creació de noves àrees infantils a Son Servera. També és la primera vegada que estarem al davant de Serveis Socials i tenim moltes ganes d’introduir nous programes de voluntariat social i promoure més la figura de l’educador de carrer, entre d’altres.

– Quines reformes teniu previstes més urgents per a tot el terme de Son Servera, com a responsable de Comptes i Hisenda, i quines creu factible poder-les dur a terme?
– Tenim una sèrie de reformes que ja estan adjudicades, però que no iniciarem fins passat la temporada d’estiu, com són la reforma i millora d’un gran tram del Passeig Marítim de Cala Bona i Cala Millor i a Son Servera la reforma dels carrers Pere Antoni Servera i carrer Tren. Reformarem també el carrer Sant Antoni amb l’objectiu d’anar recuperant més espai per als vianants i crearem una gran àrea de jocs a la plaça Nova, així com es seguirà amb la reforma del segon tram del passeig Marítim, on en breu ja estaran dotades amb partida pressupostària. Totes aquestes són factibles. Pel que fa al carrer Joana Roca també serà uns dels nostres objectius si la situació econòmica ens ho permet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.