Memòries musicals: Blade Runner

Si hi ha una pel·lícula que ha marcat el camí de la ciència ficció, sobretot si parlam de futurs distòpics, sense cap dubte hauríem de parlar de Blade Runner. Si hi ha una persona que musicàs l’èpica com ningú, obligatòriament hem de parlar de Evangelos Odysseas Papathanassiou, més conegut com a Vangelis.

Si hi ha una actuació repetida una i mil vegades durant els gairebé quaranta anys de la pel·lícula, paradoxalment no és la del llavors jove Harrison Ford, sinó el monòleg que va pronunciar l’actor Rutger Hauer, del que justament avui hem conegut la notícia de la seva mort. Hauer va interpretar a aquest film el paper de “Replicant” uns robots creats pels humans, però que es negaven a complir les lleis que aquests els hi imposaven.

Al vídeo hi podeu veure la genial banda sonora de Vangelis, interrompuda al bell mig pel monòleg d’aquest actor neerlandès conegut com a “Llàgrimes a la pluja” (Tears in rain) en versió original, més avall hi podeu trobar la versió en català, doblada pel també finat Constantino Romero.

“He vist coses que els humans no podien creure … Atacar naus en flames més enllà d’Orió … He vist raigs C brillant a l’obscuritat prop de la porta de Tannhäuser … Tots aquests moments es perdran en el temps, com … les llàgrimes sota la pluja. Temps de morir”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.