Recordar és tornar jove

 Segur que sou molts els qui heu sentit a parlar de com eren les festes de Sant Llorenç ara fa uns 60 anys. Noms com els de Jose Guardiola o Antonio Machin están presents a la ment de molts llorencins com també ho estan la glorieta de la Plaça de l’Ajuntament, la reserva que s’havia de fer per poder seure al bar de Ses Festes, com anaven de ben vestits els cambrers o lo mudades que anaven ses dones que, per Ses Festes, estrenaven vestit. 

 Des de l’Arxiu Municipal ens hem proposat fer recordar, a uns, i donar a conèixer a uns altres, com eren i, sobretot, com s’organitzaven les Festes Patronals del nostre poble durans els anys 50 i 60.
 L’exposició s’articula cronològicament des del 1953 fins als 1964, amb uns buits a la documentació municipal que van des de 1954 a 1958. Aquesta documentació, que constitueix el gruix de l’exposició, s’enriqueix amb la cessió temporal de la col·lecció de programes de festes des de l’any 1954 a 1964, propietat de Llorenç Febrer “Meco” a qui volem agrair des d’aquí la seva sensibilitat per haver guardat amb tanta cura aquests programes que, avui, formen part de la nostra història més recent.  Així mateix, no podem deixar d’esmentar que a l’exposició podreu gaudir també d’un seguit de fotografies cedides per Rafel Duran a qui també cal agrair la feina de recollida, selecció i documentació del patrimoni fotogràfic del nostre poble.
 Eren, sens dubte, un altre temps: les festes duraven tres dies, José Guardiola era l’ídol de les jovenetes i es cobraven 200 pts per una actuació de xeremiers. Us convidam a venir a gaudir, a recordar, a conèixer, una altra manera de fer i una altra manera de viure.
Inauguració: Dimecres dia 7 a les 20:30
Lloc: Sa Rectoria.
Horari d’obertura: de 19:30 a 21:30
L’exposició estarà oberta fins dia 15 d’agost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.