Espectacular concert de Sarsuela de Carme Garí, Gabriel Fiol, Helena Garreta, i Stella García a les Coves del Drach, a benefici de l’Associació APROP de Porto Cristo

El dissabte 16 d’agost, es va celebrar a les Coves del Drach un espectacular i màgic concert a benefici de l’associació d’ajuda als malalts amb càncer i a les seves famílies a la comarca de Llevant APROP de Porto Cristo que presideix Perfecto Acosta, el concert va anar a càrrec de la soprano , Carme Garí, el violoncelista, Gabriel Fiol, components del Duet Voicello, acompanyats per Helena Garreta a l’Arpa, i la ballarina Stella García. Presentà el concert Antoni Font, fent un breu repàs a la trajectoria dels artistes convidats, agraint la seva col·laboració, així com al nombrós públic assistent el seu recolçament als concerts benèfics que organtiza des de fa 10 anys la direcció de les Coves del Drach.
El president, de la junta directiva de les coves, Maties Servera, va dir que era un honor el poder contribuir enguany, amb la causa de l’Associació Aprop, de Porto Cristo, i va agrair als artistes i a tots els assistents la seva col·laboració.
Finalment, el presentador del concert va cedir la paraula al president de l’associació. Perfecto Acosta, qui també va agrair la presència al concert del nombrós públic assistent, als artistes convidats la seva actuació altruista, així com a la direcció de les coves que es va fer càrrec de totes les despeses organtitzatives del concert, anant la recapatació integra a l’associació.
El concert va començar a les 21 hores en punt, tot i que el artistes, equip de so i personal, disposaren només d’una hora per abaixar tot l’equipament musical, preparar l’escenogràfia i fer les proves de so. Tot i això, la fantàstica acùstica de les Coves del Drach va jugar a favor dels músics, a més del treball de l’equip de so de Trui Espectacles.
Començà el concert l’arpista Helena Garreta, interpretant “Romance Anonimo”, i tot seguit entra Gabriel Fiol, fent un duet andalus amb l’arpista. El silenci del públic era impressionant, tot anava en progressiu crescendo, quan entrà per sorpresa d’entre el públic Carme Garí, cantant la “Canción” de Manuel de Falla. Seguidament va aparèixer amb la barca del llac la ballarina Stella García. Una posada en escena espectacular, on música, ball i cant, es fusionaren, amb l’obra Asturiana de Isaac Albéniz. Continuà el concert tots junts amb “De España vengo, el niño judío de Pablo Luna”, més un número molt especial amb canvi de vestuaris per part de tots els artistes i fent un número especial de ball i mambelletes. Seguidameant interpretaren “La Tarántula, La Trempanica de Gerónimo Giménez” per veu, arpa i ball i “Los cuatro muleros de Federico García Lorca”, “El paño moruno de Manuel de Falla” amb veu, violoncell, més un duet de ball de l’arpista Helena Garreta i la balladora Stella García.
Durant el concert sorguiren petites sorpreses que varen sorprendre al púbic, una d’elles, quan l’arpista es posà a ballar flamenc i en Biel en un moment donat del concert tocà la guitàrra flamenca i ‘las palmas’ per acompanyar a les ballerines i la mateixa Carme que es va animar a ballar. Tot plegat va ser un maridatge d’arpa, ball, violoncel, guitarra i la dolça veu lírica de na Carme en totes les diferents combinacions junt amb la sonoritat màgica de les Coves del Drach, un concert únic i especial.Durant tot el concert hi va haver un canvis de vestuari espectaculars. L’autora i responsable del l’espectacular i magnífic vestuari de Carme Garí a totes les seves actuacions és la seva mare, Marga Siquier Joan, que va estudiar Patronatge i Disseny Industrial en la seva joventut, a més d’infermeria, professió que exerceix a l’Hospital Son Llàtzer.
Enhorabona als artistes participants per aquest espectacle únic, que juntament amb la bellesa i la màgia de les Coves del Drach, va ser sens dubte un concert meravellós que va agrair amb sonors aplaudiments el nombrós públic assistent.
El públic quedà entusiasmat pel concert i a l’espera del bis tocàren la mallorquina cançó de bressol ‘Vou veri vou’, un tema clàssic del primer disc del Duet Voicello que va aconseguir el primer Premi Enderroc 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.