Celebrat el concert d’intercanvi musical dels violoncel·listes Gabriel Fiol i Georgy Gusev (CELLO WORKS VS CELLONDRIVE) a Santa Maria i Tolleric

Divendres 9 i dissabte 10 d’agost s’esdevingué un intercanvi cultural/musical molt enriquidor. L’internacional violoncel·lista i compositor rus Georgy Gusev vengué per primera vegada a Mallorca convidat per el violoncel·lista i compositor mallorquí Gabriel Fiol, amb l’objectiu de fer un concert conjunt original i diferent, que repetiran a mitjans del mes d’octubre a San Francisco (USA).
El primer concert fou a Santa María del Camí al pati de Ca S’Apotecari organitzat per el mateix ajuntament al VII cicle ‘Sons i Estels’, el segon fou a una casa privada a Tolleric, a la posta de sol i amb unes vistes increïbles al mar, organitzat per Marisa Barral i el seu espòs.
En el concert cada un tocà per separat les seves originals obres i després conjuntament varis duets d’ells mateixos. Es pogué apreciar les diferències interpretatives d’aquest dos excel.lents músics, Georgy amb la seva virtuosa tècnica russa fascinà al púbic i Gabriel hipnotitzà als oients amb les seves dolces mediterrànies melodies i loops (Gabriel utilitza als seus concerts una pedalera de loops en la qual es va gravant en directe així podent reproduir una orquestra de violoncels).
Els dos concerts estigueren redeplens de públic, i en Gabriel va donar les gràcies a l’Ajuntament de Santa Maria, especialment a Malena i el Batle Colau, així com a Marisa Barral de la casa de Tolleric que, gràcies a la seva confiança serà possible viatjar a USA a dur la cultura musical de les nostres illes amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics.
Georgy Gusev no va venir sol a Mallorca, l’acompanyaren Gary (USA) i Mirela (Itàlia) membres de l’equip GOSH PROJECT. Aquest projecte el fundà el mateix Georgy a Rússia amb l’objectiu d’organitzar ‘màsters classes’ i concerts amb reconeguts violoncel·listes amb l’objectiu de desenvolupar el nivell musical dels assistents.
Cal remarcar que aquest intercanvi cultural/musical ha estat el primer que ha realitzat GOSH PROJECT amb Gabriel Fiol, i que ha comptat amb l’ajuda de la cantant i mànager Carme Garí. Gràcies als excel.lents resultats (tant a nivell musical, humà i de fantàstica resposta del públic) seguiran amb aquesta enriquidora experiència.
Aquesta aventura la va iniciar Gabriel Fiol, degut a l’imminent sortida del seu segon disc ‘Cello Works 2’. La idea de voler fer la presentació del seu segon disc fora de les illes fou el detonant a cercar un intercanvi del gènere. Gabriel sa plantetjat aquest segon LP com un viatge musical entre les nostres illes, un total de dotze temes evocadors i classificats en quatre capítols (un per cada illa) pretén transportar al públic a llocs i sensacions de les nostres illes. Dia 27 de setembre, està prevista la presentació del nou videoclip ‘Dues Mars’ a l’Espai Xocolat (single del segon cd inspirat en Formentera); i dia 17 d’octubre la presentació serà a Los Angeles i 18 d’octubre a San Diego (Califòrnia). A partir de la tornada d’USA, iniciarà una gira pels diferents pobles de les nostres illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.