Campanya 2019 d’excavació en el jaciment prehistòric de s’Hospitalet Vell

El dilluns, 2 de setembre, va començar la 19a campanya d’intervencions en el jaciment prehistòric de s’Hospitalet Vell, que finalitza el dia 20 de setembre.
Aquesta excavació forma part, juntament amb el jaciment de Son Peretó i el projecte Entre illes, dels projectes d’investigació que es duen a terme des del Museu d’Història de Manacor.
El cost econòmic de la feina de camp va a càrrec de l’Ajuntament de Manacor i és de 15.000 €. L’excavació està codirigida pels arqueòlegs Magdalena Salas i Damià Ramis i enguany l’equip consta de dos arqueòlegs i dos restauradors, dos auxiliars d’arqueologia, nou voluntaris, dos peons picapedrers, i la brigada de l’Ajuntament de Manacor.
La campanya 2019 s’ha centrat en una de les habitacions que hi ha al voltant del talaiot i l’excavació de la qual ja va començar l’any 2016. Aquest edifici presenta una planta absidal amb una columna central, una llar de foc, un dipòsit i diverses banquetes de feina en el voltant.
Els materials recuperats en el seu interior ens parlen d’un ús en el talaiòtic final o postalaiòtic, concretament entre el segle III-I aC. Associat a totes les ceràmiques d’importació (àmfores romanes, eivissenques, vaixella fina romana) també han aparegut ceràmiques pròpies de la fase final del talaiòtic, com gerres i olles, entre d’altres i gran quantitat de material lític de treball.
La sorpresa del 2018 va ser localitzar a la zona de la columna central de l’habitació un gran retall a la roca reomplert amb pedres, terra i gran quantitat de material ceràmic. D’aquest forat desconeixem la funció però sabem que no estava en ús quan s’empra l’habitació.
El divendres dia 20 vàrem realitzar la jornada de portes obertes en el jaciment on varen assistir unes 60 persones a més de la regidora de Patrimoni i el regidor de Festes de l’Ajuntament de Manacor per conèixer les novetats de l’equip.
Aquests dies també s’està renovant tota la cartelleria del jaciment a través d’una subvenció del Consell de Mallorca.

Comunicat Ajuntament de Manacor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.