Preocupació a sa Coma pel perill d’incendi davant l’estat actual d’alguns solars

En data 03/07/2019 des de la página web del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Llorenç es recordava l’obligació de mantenir els solars no edificats nets, obligació que no és respectada per alguns dels propietaris. Aquest és el comunicat.
https://www.santllorenc.es/ca/noticies-ajuntament/neteja-i-manteniment-dels-solars-no-edificats
Des del departament de Medi Ambient volem recordar als propietaris de solars no edificats del municipi la seva obligació de mantenir-los nets (de deixalles, residus i vegetació) i tenir-los tancats, tal com disposa l’article 15 de l’Ordenança reguladora de neteja viària, recollida de residus urbans i del parc verd del municipi de Sant Llorenç des Cardassar (BOIB núm. 36, 8 de març de 2007).
L’Ajuntament vetlla pel compliment d’aquesta normativa i aplica les sancions corresponents.

La manca de manteniment de solars és considerada una infracció greu de l’esmentada Ordenança (article 51.3.e) i es sanciona amb multes de 750 a 1.500 euros.
El problema d’alguns solars és greu pel perill d’incendi i de salut pública per la brutor acumulada dels enderrocs i plàstics que tiren a alguns solars. I en el cas de sa Coma, a més de la brutor dels solars, per les rates, hi ha dues dones que es dediquen a deixar menjar i beguda als solars. La setmana passada a un solar del carrer Heura, just davant ca nostra, vaig sortir i vaig demanar a una senyora, que per favor, no deixas pinsos i aigua, ja que no hi havia moixos, que eren las ratas que acudien al menjar. La seva resposta va ser contundent: “Metase en sus asuntos señora, que las ratas también tienen derecho a comer”.
No som els veïns que hem de denunciar als propietaris dels solars bruts, hauría d’esser l’Ajuntament de Sant Llorenç, que com han fet altres ajuntaments, posés remei a l’estat actual, (com és cas de l’Ajuntament de Felanitx) que optaren per posar el servei de vigilancia “patrulla verda”, i en dos mesos ha identificat a més de 300 persones que depositaven enderrocs i escombraires de forma incorrecte, i han acabat amb el problema.
Esperem que des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Llorenç trobin solucions (sabem de la bona disposició del nou regidor de Medi Ambient, Jaume Bassa), que aquesta mateixa setmana es va interessar i va acudir personalent a xerrar amb persones afectades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.