Xerrada amb Aina M. Sureda, Jutgessa de Pau de l’Ajuntament de Sant Llorenç

Aina Maria Riera Sureda «Simona», és la primera dona que ocupa el càrrec de Jutgessa de Pau de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. Llorencina cent per cent, filla única, i casada amb el serverí Lluís Ballester, el matrimoni té tres fills. Aina Maria es una persona alegra, dinàmica i molt decidida que estima el seu poble i la seva gent.

Aina Maria, com va sorgir l’oportunitat de ser Jutgessa de Pau de Sant Llorenç?
Fa 9 anys, Ignasi Umbert, aleshores Jutge de Pau, em va proposar ser la seva substituta i presentar junts la candidatura, cosa que vaig acceptar. Ara fa un any que desgraciadament el jutge ens va deixar, i jo vaig presentar la meva candidatura i l’Ajuntament heu va acceptar a un Ple, sent així la primera dona jutgessa al municipi de Sant Llorenç des Cardassar.

Dubtares a l’hora de presentar la teva candidatura?

No, ja que Ignasi sempre em va donar molts bons consells per a poder fer aquesta tasca.

Quines són exactament les teves tasques com a jutgessa?

Donar fe de tots els nous naixements, i defuncions del nostre terme municipal, celebrar noces civils, actes de conciliació entre els veïnats, i estar disposada a ajudar en qualsevol problema i necessitat que pugui tenir una persona del nostre terme municipal, a més d’assistir als actes oficials que fa l’ajuntament al municipi.

Quan es va fer efectiu el càrrec. Té remuneració econòmica ?

El càrrec es va fer efectiu el 16 de març de 2019, i sí, una remuneració simbòlica que es fa efectiva cada tres mesos.

Quin és el teu horari?

No tenc un horari. Però estic de servei les 24 hores del dia, sempre que m’hagin de menester.

On et va agafar la tràgica Torrentada del 8 d’octubre del passat any? Aleshores eres oficialment ajudant del jutge de pau…
La Torrentada em va trobar al meu lloc de feina, i no vaig poder entrar a la part del poble afectat fins el dia següent. Quan vaig entrar, com tots els que patiren la torrentada, em vaig espantar. Quin desastre, mare meva. Em vaig posar roba de feina i vaig sortir al carrer ajudant on podia i em necessitaven, com feren molts de llorencins, i gent vinguda de fora. Acompanyava grups de feina a les cases més necessitades, i així fins que les forces aguantaven, un dia darrere l’altre. Els llorencins i llorencines sempre tindrem present els voluntaris i tots els que s’implicaren i ajudaren el poble, i un record molt emotiu i especial per a les víctimes i les seves famílies.

Enhorabona, perquè has obert una porta a les dones llorencines essent la primera dona que ocupa aquesta càrrec. Segur que la teva família t’ha donat suport…
Gràcies Magdalena, jo des de sempre havia pensant que m’agradaria ajudar  la gent, i des d’aquest càrrec ho pots fer. I sí, he d’agrair a la meva família que sempre ha donat suport les meves decisions.

Un pensament a “Xerrada amb Aina M. Sureda, Jutgessa de Pau de l’Ajuntament de Sant Llorenç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.