La fi del món

En el debat d’investidura que s’està celebrant al Congreso de los Diputados, en Santiago Abascal ha guanyat per pèls Pablo Casado a l’hora d’insultar Pedro Sánchez, en un partit que ha acabat per cinc a quatre, sense comptar els que també es poden considerar insults, encara que vagin disfressats de floritures dialèctiques.

Així, Abascal, el líder de l’ultradreta ha qualificat el futur president del Govern de mentider, fraudulent, estafador, xarlatà i tirà de còmic. Per la seva banda, Casado, el líder del partit que vol salvar Espanya, ha dit que era un fake sociòpata, anticlerical i guerracivilista. Com es veu, la disputa ha estat molt igualada, sobretot perquè Inés Arrimadas només ha recordat al PSOE i Podemos que han perdut “un chorrón de votos”, una expressió que ha fet caure les llàgrimes de rialles al candidat i ha provocat una lulea dins l’hemicicle, impròpia de la seriositat de la Casa. Haurà d’espavilar molt, n’Arrimadas, si vol arribar al nivell dels seus competidors en el lideratge de la dreta per a què Espanya torni esser una unitat de destí en l’universal, sigui el que sigui el que signifiqui la frase.

Això sí, els tres partits, seguint la línia d’El Mundo, ABC i La Razón, han fet sonar les trompetes de l’Apocalipsi i han anunciat la fi del món davant la possibilitat d’un futur govern d’esquerres recolzat per nacionalistes catalans i bascs. M’estic plantejant cercar un picapedrer que em vulgui construir un refugi antinuclear, per si de cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.