Botín, sicav, Granots

L’any 2011, la família Botín va ingressar 200 milions d’euros a Hisenda per blanquejar la fortuna que tenia a Suïssa, que deia que era de 2.000 milions però que diversos experts en temes fiscals sospiten que se situava als voltants dels 6.000 milions. És a dir, que si els Botín no deien mentides, pagaren un 10% d’imposts en aquella famosa amnistia fiscal; si els que tenien raó eren els experts, en realitat només pagaren un 3’3%. Aquesta família té repartides les seves inversions en múltiples empreses, no només en la branca bancària i les seves influències abasten des de la pròpia comunitat autònoma fins a tot l’Estat espanyol.

Les Societats d’Inversió de Capital Variable (SICAV) són instruments d’inversió col·lectiva en què un mínim de 100 accionistes inverteixen el seu capital en altres sectors. Tributen segons l’Impost de Societats, a l’1%. Es el sistema que els grans capitals solen emprar per pagar pocs imposts.

Per la venda de les camisetes de la torrentada, Hisenda reclama 20.000 euros a l’associació Granots i Sopes, o sigui, un 41’6% dels 48.000 que recaptaren per als daminificats de la torrentada. Granots és una associació sense ànim de lucre que l’únic que pretén és dinamitzar la vida cultural i d’oci del municipi.

Vet-aquí el que entenem per “Marca Espanya”, “Espanya Global” o com sigui que s’anomeni aquesta xorrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.