Comunicat de premsa

Sant Llorenç demana al Govern Espanyol que inclogui la regenaració de la platja de Cala Millor com a obra d’emergència per danys causats pel temporal

Aquesta ressolució s’ha aprovat en un plenari extraordinari celebrat aquest dilluns 27 de gener

L’Ajuntament de Sant Llorenç ha celebrat aquest dilluns un ple extraordinari urgent per tal d’adoptar un acord pel qual es demana al Govern de l’Estat Espanyol la inclusió del terme municipal de Sant Llorenç dins el marc de Zones afectades gravament per emergencia de Protecció Civil per tal que es pugui incloure la regeneració de la platja de Cala Millor dins aquest paquet d’ajudes.

Una petició que ve regida per informes tècnics que acrediten que després del pas de la tempesta s’ha observat un panorama desolador i les diferents zones de platja i els diversos establiments han resultat completament arrasats i envaïts per la mar deguda a la forta pressió establerta de la borrasca Gloria.

Sobre aquesta base, i després de la visita institucional del Govern d’Espanya, de la Comunitat Autònoma i del Consell Insular, l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar sol·licita la regeneració urgent de la platja abans de l’inici de la campanya turística, principal activitat econòmica del municipi i motor de l’economia particular dels ciutadans. Per això és necesita una tramitació d’emergència, ja que que resulta impossible que la tramitació ambiental es realitzi en el període de temps habitual ja que tots els terminis, inclosos els d’una avaluació ambiental simplificada, són superiors al temps disponible per a tramitar la documentació. Així, en aquest cas té justificació en els registres de l’AEMET que confirmen que la borrasca Gloria es troba fora dels paràmetres habituals Les característiques de la tempesta han estat molt majors a les esperades, agredint amb gran força tot el litoral, denominat com un fenomen meteorològic extraordinari amb una seqüència de danys imprevisibles.

Per a tot això, resulta de vital importància la implicació de la voluntat política, agilitant a través del Govern d’Espanya una solució mitjançant la inclusió en l’àmbit d’execució del Reial decret llei 11/2019 a través punt 1. De l’Article 16 d’aquest Decret. En aquest sentit, també sol·licitam establir un flux de comunicació constant per a conèixer l’evolució de les decisions de les diferents administracions.

Amb tot, els danys del temporal al municipi suposen aproximadament 938.790,43 euros dels quals 400.000 són per a la regeneració de la platja.

2 pensaments a “Comunicat de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.