Taller familiar: Sa Jaia quaresma (i ses set cames)

Des del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Sant Llorenç vos feim arribar la informació del proper taller familiar: Sa Jaia quaresma (i ses set cames).

El taller es durà a terme dijous 27 de febrer a l’Espai 36 i divendres 28 de febrer a la Delegació de Son Carrió. Es duran a terme dos torns cada dia (es poden consultar als cartells).

Aquesta activitat té l’objectiu de recuperar la cultura popular i conèixer aquesta figura, la qual va ser definida pel propi Mossèn Alcover:

Sa jaia corema era una jaia de paper, cartó o fusta pintada, magra i esquerda, amb un bacallà amb sa mà i set cames que representaven ses set setmanes de Corema. Es primer dia de Corema la penjaven a dins sa cuina i cada diumenge li taiaven una cama de ses set fins que no en tenia cap; però a mitjan Corema li feien una operació d’on li venia es nom de Jaia Serrada; i era que es dijous de sa quarta setmana, davallaven sa jaia i la serraven pe’s mig, perquè ja tenien mitja Corema abaix. El dissabte de Pàsqua, retiraven o cremaven el que quedava de figura.

Recordant els orígens d’aquesta jaia, hem organitzat un taller familiar on cada infant podrà elaborar la seva jaia i seguir el calendari quaresmal tal i com diu la tradició. Ara bé, serrar-la… dependrà de cada infant.

És necessari que vos inscriviu prèviament:

  • Al taller de l’Espai 36: A través del WhatsApp 686 087 422 o al telèfon 971 569 003.
  • Al taller de la Delegació de Son Carrió: A través del WhatsApp 620 223 225 o al telèfon 971 569 619.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.