Aplicacions per lligar: sí o no?

La forma que tenim de lligar és totalment personal, però el que és més i més comú és recórrer a certes eines com Apps tipus “Tinder” o “Meetic”. Aquesta forma de relacionar-nos sense dubte ens està canviant la vida, a tal punt que connectar-se a Tinder/Meetic comença a equivaler-se a sortir un dissabte “a veure si cau alguna cosa”. Es pot trobar l’amor a les xarxes socials de lligui? Com podem triomfar en elles?

Avantatges de les Apps per lligar
L’èxit d’aquestes Apps es deu al gran ventall d’avantatges que presenta: la distància i la vergonya passa a un segon lloc donant peu a una alta probabilitat de lligar.

Aquestes Apps proporcionen un catàleg de persones properes a tu on no importa coincidir en l’espai i el temps: encara que la persona no estigui al bar, ni a la biblioteca, ni a la botiga en la qual estàs, la pots conèixer igualment perquè sí està en l’aplicació. És més, no cal sortir de casa ni arreglar-se per lligar: La comoditat en estat màxim.

Per una altra banda, la por al rebuig desapareix: en la vida real, difícilment ens aproparíem a algú amb un físic impressionant, però a les xarxes socials no tenim aquest inconvenient pel fet que el fracàs passa desapercebut.

Desavantatges de les Apps per lligar
Encara que les Apps ens faciliten la vida, presenten una sèrie d’inconvenients a no passar per alta.

En un xat, el llenguatge no verbal no hi té lloc. Una gran pena, ja que és el que li dóna informació al nostre subconscient de qui és el que tenim davant. De tota manera, això succeirà en la primera trobada i és qüestió de temps, però haurem perdut temps i esforç.

A més, ens imaginem com és aquesta persona amb una informació limitada (unes fotos i una descripció subjectiva), el que no vol dir que sigui així en la realitat. Ens creiem falses expectatives, el que ens pot portar a importants decepcions.

Però l’aspecte que en realitat més ens genera problemes, a més del perillós que pot resultar trobar-se amb un perfil fals i no conèixer a la persona fins que us trobeu, és que aquestes Apps tenen una predisposició especial per crear addicció: l’adrenalina que es deslliga amb l’emoció d’un nou “match” o la falsa idea de ser desitjat per molta gent diferent fa que ens hi enganxem amb molta facilitat.

Apps: serveixen o no?
Tot depèn de l’ús que li donem i què esperem d’allò. Un problema que m’he trobat moltes vegades a consulta és que moltes persones s’han deixat invadir per la comoditat d’aquestes Apps i no són capaces de lligar a la vida real. Aquí, s’esdevé un problema.

Si tinc una App per lligar com un extra, li puc treure el màxim profit. Ara, si no sóc capaç de lligar sense ella, si li dedico més temps del que li dedicaria a lligar en la vida real o si deixo de fer determinades activitats per estar connectat a la App, s’esdevé un problema. Moltes vegades la “comoditat” d’aquestes eines es tradueixen en realitat en falta d’autoestima, incapacitat de gaudir d’aquella incertesa que tenim quan no sabem si li agradem a algú, por al fracàs o autopercepció d’incapacitat.

En aquests casos, amb més motiu ens hem d’esforçar a lligar en persona. Si et trobes barreres que no aconsegueixes superar per tu mateix a l’hora de lligar, arriba el moment d’acudir a un professional de la psicologia per analitzar què motiven aquestes dificultats i com guanyar la batalla per aconseguir tenir èxit i poder lligar!

Mélanie Perpiñá del Campo
Psicòloga i terapeuta
Cita prèvia: 616 23 29 83

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.