Els Ajuntaments de Sant Llorenç i Son Servera insisteixen en la necessitat de solucions d’urgència a la platja de Cala Millor

Els Ajuntaments de Sant Llorenç i Son Servera insisteixen en la necessitat de solucions d’urgència a la platja de Cala Millor.

En una reunió d’urgència entre batles, regidors de Turisme d’ambdós municipis i gerent del Consorci de Turisme es demana ja una segona resolució i que s’apliqui la via d’emergència també a la platja.

Aquest dimecres, la batlessa de Son Servera, Natalia Troya, el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs i els regidors de Turisme dels dos ajuntaments, Margalida Vives i Nicolau Bordal juntament amb el gerent del Consorci de Turisme, Marcial Rodríguez han mantingut una reunió d’urgència per afrontar junts i amb garanties el problema que el passat temporal va provocar a la platja de Cala Millor.

Després d’aquesta reunió, els representants municipals volen expressar una vegada més la necessitat d’incloure la regeneració de la platja dins l’emergència tal com sí que s’ha inclòs els passeigs marítims i altres infraestructures i tal com van demanar amb l’entrega d’un document avalat per professionals i científics al gener d’aquest any i el qual encara no ha rebut cap resposta per part de cap institució.

A més, també es vol remarcar, que, paral·lelament, els ajuntaments han iniciat tots els tràmits per fer una recuperació de la platja per la via ordinària, una via que ralentitzaria molt els terminis d’execució i administratius, i que per tant, també s’hauria d’aplicar amb l’emergència però que no sols no s’ha aplicat la urgència sinó que s’han trobat traves per a la seva resolució i que actualment es troben en un ball d’administracions per definir qui té les competències per aprovar o no aquest tipus de projecte, el que dificulta encara més la feina.

Amb tot, els Ajuntaments segueixen reclamant una resposta clara i immediata, una reunió urgent amb la Direcció General de Costes i Mar i el projecte integral de regeneració de la platja amb urgència. I és que, no s’entén que, després que la zona fos l’any passat una de les més afectades per a la fallida de Thomas Cook, ara es deixi la platja sense arena i amb un entorn com el que es presenta amb el coronavirus, que suposaria un impacte econòmic i social immesurable pel municipi.

Després que el Govern Espanyol no hagi fet cap valoració sobre l’assaig documentat i entregat per part dels Ajuntaments, no es pot més que insistir i reclamar aquesta solució d’urgència mentre però, es treballa en un projecte amb efectes a mitjà i llarg termini i que suposi una solució definitiva.

En aquest sentit ambdós ajuntaments entenen la necessitat d’aquest projecte a llarg termini en què fa més de quatre anys que hi treballen amb informes científics i tècnics i que s’han de pactar amb altres administracions i organismes, però insisteixen en la necessitat de resoldre el problema de cara a la temporada que està a punt de començar i evitar les conseqüències catastròfiques per a tenir una platja sense arena pot suposar per a la destinació.

Per acabar, també s’ha convocat pel pròxim dissabte a les 11 h a la platja de Cala Nau una concentració ciutadana per a donar suport i empenta a aquesta demanda tan necessària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.