Celebrada la conferència de Perfecto Acosta S’Agrícola

El passat dissabte 7 de març, va tenir lloc a l’Associació Cultural s’Agrícola la conferència «El càncer, el meu mestre» impartida per Perfecto Acosta, president de l’Associació Aprop d’ajuda a malalts i familiars de càncer de la comarca de llevant.

En primer lloc va intervenir Catalina Vadell, oncòloga i directora de l’hospital de Manacor i també secretària d’Aprop a més de gran amiga del conferenciant del qual va fer un entranyable presentació destacant la seva lluita i el seu compromís contra la malaltia.

En la seva xerrada en Perfecto va parlar de la seva experiència amb la malaltia que va patir fa vint anys i com la va afrontar amb por i incertesa però també amb coratge i valentia contant sempre amb el suport de professionals, familiars i amics. Va destacar també l’ajuda que li va suposar la filosofia oriental i la pràctica de la meditació.

En parlar de l’Associació Aprop va explicar els seus orígens, com ell juntament amb un grup de malalts varen voler ajudar als que com ells passaven per aquesta situació. Des de l’any 2000 l‘associació ajuda a familiars i a malalts de càncer donant-los suport de molt tipus: ajuda psicològica, realització de tallers i creació d’un banc de material necessari pels malalts entre altres coses.

Al torn de preguntes se li va demanar pel finançament de l’Associació a la qual cosa na Catalina Vadell va contestar que no tenien cap tipus d’ajuda o subvenció de les Administracions Públiques i que els ingressos provenien majoritàriament de gales i sopars que s’organitzen al seu benefici.

Una interessant xerrada que per una banda va servir per explicar als assistens com va viure aquesta dura experiència el conferenciant i per altra ens va donar a conèixer un poc més a l’Associació Aprop que tant de bé fa dins la societat de la nostra comarca.
Fotos: Joan Servera “Imatges”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.