“En sortirem, som un poble fort i responsable”

Seguim amb el nostre minicicle d’entrevistes relacionades amb el coronavirus en l’àmbit local. Aquest cop pegam una ullada al nostre ajuntament i qui millor que qui du la cartera de Sanitat per xerrar d’aquest tema, na Maria Galmés Pastera. No sé jo si en aquestes alçades, en la seva darrera etapa política, podia imaginar viure una situació similar, però la vida ens ofereix allò més inesperat i segur que per ella, com per tots, serà tot un repte. Mirem, idò, què ens diu na Maria com a responsable política d’aquesta àrea. 

  1. Primer de tot… en sortirem?

Clar que en sortirem, faltaria més, som un poble fort i responsable. Si tothom fa bonda i queda a ca seva o si surt i segueix les recomanacions fetes per tots els departaments institucionals, clar que en sortirem!

2. Quan te va tocar ser regidora de Sanitat, t’havies plantejat mai, ni que fos en somnis, batallar en un escenari com aquest?

No, ni de molt,  crec que ningú se podia fer una idea que aquesta pandèmia fos tan grossa.

3. A nivell local en l’àmbit sanitari quines recomanacions heu rebut?

Hem rebut totes les que ha dictat la conselleria de Sanitat de la comunitat i totes les ordres que han vengut de l’Estat Central.

4. Quin és el teu dia a dia ara?

El meu dia a dia és estar en contacte amb la Conselleria i amb la Unitat Sanitària de Sant Llorenç per assabentar-me de les novetats que hi ha. Per cert vull aprofitar per agrair a tots es sanitaris que hi fan feina, tant metges, infermeres, com personal que atén es públic per telèfon. La feina que fan vos promet que crec que és esgotadora. Gràcies de tot cor.

5. Creus que la gent complirà?

Clar que sí, jo som una persona que tenc molta confiança en sa gent des municipi, una gent valenta, fora por, i que està avesada per desgràcia a sofrir, però que sempre se’n surt. En tenim un exemple amb sa darrera torrentada.

6. I a Sant Llorenç per ara s’està complint?

Crec que sí. Si fas una volta pel poble veuràs que tots els llocs d’oci estan tancats i que sa gent generalment està a ca seva, just surt per allò imprescindible.

El poble, complint les recomanacions de Salut, està bastant desert

7. Vos han augmentat ses consultes, siguin via telefònica o via presencial de la gent de la zona?

Han augmentat, sí, sobretot en es primers dies, ara sa gent s’acostuma a uns hàbits i sap que no hi ha més remei que complir-los.

8. A nivell local quin marge d’actuació teniu per fer i desfer?

Una vegada s’ha decretat el nivell d’alarma, les competències passen a nivell del Govern Central i de la conselleria de Sanitat, i des d’aquí el que hem de fer és vetllar perque es compleixin els decrets que han tret.

9.Vols fer alguna recomanació a la població?

La meva recomanació és “quedau-vos a casa, no sortiu, compliu totes les recomanacions que vos facin: neteja de mans, distància d’un metre entre persona i persona, procurar fer totes ses vostres gestions per telèfon o via informàtica i, per favor, quedau-vos a ca vostra, entre tots ho aconseguirem”.

Maria Galmés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.