Calaix de música: A-ha – Take on me

L’any 85 del segle passat un dels vídeos musicals més espectaculars que es feren  durant aquella dècada, sobretot si qui ho mirava eren els ulls d’un nin de 6 anys que es passava hores mirant dibuixos animats i còmics, i a qui des de llavors fins ara sempre li han agradat els ritmes electrònics. El vídeo simulava l’estètica d’un còmic, còmic que la protagonista del vídeo llegia al començament i a on hi acabava entrant, amb imatges reals, i va ser tota una revolució. Tant va ser així que la cançó s’havia estrenat l’any anterior sense gaire èxit i l’any  85 amb l’estrena del vídeo la mateixa cançó va aconseguir ser número 1 mundial i va aconseguir  fins a sis premis MTV.

A molta gent li sobta quan sap que el grup era noruec, però el cert és que els països escandinaus han anat gaudint durant molts d’anys de grups musicals d’èxit mundial: ABBA, Roxette, The Cardigans, Europe… tots ells suecs, en són tan sols una petita mostra.

A part de Take on Me, que fou el que els llançà a la fama, el grup va aconseguir altres èxits musicals com The living daylights, que va ser la genial banda sonora de la pel·lícula de James Bond “Alta Tensió” (The living daylights és el títol original en anglès).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.