Reobertura dels cementeris en el seu horari habitual i celebracions litúrguiques a les parròquies

Els Cementeris romandran oberts en el seu horari habitual al públic per esser visitats per els familiars. A l’annex de la publicació del BOE, del 9 de maig de 2020, estableix que: els vetlles podran realitzar-se en tot tipus d’instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim en cada moment de quinze persones en espais a l’aire lliure o deu persones en espais tancats, siguin o no convivents.
Aquestes tindran l’obligació de mantenir la distància de seguretat de 2 metres i la recomanació de l’ús de mascaretes, així mateix trobaran a la seva disposició gel hidroalcohòlic per la desinfecció de mans, és important intentar no tocar els elements comuns i no utilitzar els banys públics.
La participació en la comitiva per a l’enterrament o comiat per cremació de la persona morta es restringeix a un màxim de quinze persones, entre familiars i cercles pròxims, a més de, si és el cas, el ministre de culte o persona assimilada de la confessió respectiva per a la pràctica dels ritus funeraris de comiat del difunt.
En tot cas, hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries per a la prevenció de l’COVID-19, relatives al manteniment d’una distància mínima de seguretat de dos metres, higiene de mans i etiqueta respiratòria.
En el cas de major afluència als vetlladors la visita es farà per torns, es a dir esperar la sortida d’algun visitant per poder accedir-hi.
Recordar que el Bisbat de Mallorca a donat indicacions per tornar a celebrar litúrgiques amb limitacions d’aforament 1/3 de la seva capacitat mantenint una distancia de seguretat.
L’obertura de les esglésies i llocs de culte ha tingut lloc a partir del dilluns, dia 11 de maig.
A la fase 1, es permet l’assistència grupal, però no massiva, als temples, i sense superar el 33% del seu aforament, en les eucaristies dominicals i diàries.
A la fase 2, quinze dies després, es restableixen els serveis ordinaris i grupals de l’acció pastoral amb els criteris organitzatius i sanitaris (50% d’aforament, higiene, distància).
A la fase 3, quinze dies després, vida pastoral ordinària que tengui en compte les mesures necessàries fins que hi hagi una solució mèdica a la malaltia.
Si l’aforament màxim no estigués clarament determinat es podran utilitzar els següents estàndards per al seu càlcul:
Espais amb seients individuals: una persona per seient, s’ha de respectar, en tot cas, la distància mínima d’un metre.
Espais amb bancs: una persona per cada metre lineal de banc.
Espais sense seients: una persona per metre quadrat de superfície reservada per als assistents.
Per a aquest còmput es tindrà en compte l’espai reservat per als assistents excloent passadissos, vestíbuls, lloc de la presidència i col·laterals, patis i, si n’hi ha, sanitaris. Determinat el terç de l’aforament disponible, es mantindrà la distància de seguretat de, al menys, un metre entre les persones. L’aforament màxim s’ha de publicar en lloc visible de l’espai destinat al culte. No es podrà utilitzar l’exterior dels edificis ni la via pública per a la celebració d’actes de culte.
A les celebracions s’hauran d’observar les següents recomanacions: Ús de mascareta amb caràcter general. Abans de cada reunió o celebració, s’hauran de realitzar tasques de desinfecció dels espais utilitzats o que es vagin a utilitzar, i durant el desenvolupament de les activitats, es reiterarà la desinfecció dels objectes que es toquen amb més freqüència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.