Petites anotacions del ple 12/05/2020

A la fi he pogut veure un ple. Com que l’hora m’anava bé (just abans de dinar) l’he vist en directe, no fos cosa, com la darrera vegada, després el vídeo no es deixàs penjat i no pogués fer aquesta humil crònica. Perquè sí, retransmetre els plens en directe (i sobretot deixar-los penjats al canal perquè els ciutadans el puguin veure o consultar quan puguin) ofereix molts de beneficis. Des de la part periodística permet fer una crònica còmodament des de casa, sense haver-hi d’assistir físicament ni estar subjecte a horaris. Fins i tot permet botar-te els trossos que no interessen i anar directament al fragment o punt tractat que vulguis. Des de la part ciutadana, en el fons la més important, se sap què se cou a la Sala, que al final ens pertany a tots; quina és l’actitud i opinió dels partits polítics respecte a alguns temes, que abans desconeixíem; i com se’n desfan cada un dels integrants del Ple (important per poder jutjar qui cal triar d’aquí quatre anys a les eleccions, entre d’altres coses). En resum, que es guanya en transparència i informació, i per això aplaudim aquesta nova iniciativa demandada des de fa temps a Card.cat  i pregam que es mantengui en el temps i que també es deixin penjats els diversos plens que es facin. Segurament no és l’única passa que s’ha de fer cap a la informació i transparència que sovint falta en política, però sí una d’important.

Però deixam-nos de preàmbuls i entrem de ple en la crònica d’aquest ple extraordinari que s’ha celebrat avui i que gràcies a aquest nou format puc comentar. Avís abans que res, que la crònica, com totes les d’aquest món, serà ben parcial, aturant-me només a aquells punts que m’han cridat l’atenció, com una mena d’anotacions (algunes anecdòtiques, d’altres més informatives). Però com que la nostra redacció està oberta a tothom  estarem encantats de publicar qualsevol altre punt de vista del ple, ja provengui d’un partit polític com d’un individu. Aclarit això, comencem:

  • El Ple era sobre la SUSPENSIÓ DE LES ORDENANCES FISCALS REGULADORES DE L’APROFITAMENT ESPECIAL DEL DOMINI PÚBLIC I DE L’ÚS DE LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES. En poques paraules, es volia aconseguir fer pagar manco a la gent en segons quins àmbits per afrontar millor aquesta època de crisi.  Davant una cosa així tots han votat a favor, com es preveia, excepte el PP que si bé ha afirmat “estar d’acord a facilitar que la gent pagui manco” s’ha abstengut per  considerar que “aquesta ajuda s’hauria d’ampliar més”. Cadascú pot jutjar si està d’acord o no amb aquests vots, però per damunt de tot voldria destacar com la transparència demostra ser beneficiosa pels partits polítics. Abans només haguéssim sabut que el PP s’hauria abstengut  a una llei en principi beneficiosa pel poble i molta gent segurament no ho hauria entès. Ara, a part de saber el sentit del seu vot, sabem almanco també el perquè, important per poder jutjar els vots de cada partit. I abans aquesta informació no ens arribava… i podia dur a molts de malentesos i desinformació.
  • El que sí que no s’ha explicat al ple és a quines aportacions es referia na Manuela quan ha dit que també s’abstenien “perquè l’equip de govern no ha tengut en compte, com sempre, les aportacions fetes pel PP per millorar aquesta ordenança”. I aquí ja és feina de cada partit donar-ho a saber a la gent, sinó es queda entre les quatres parets de la Sala, com tantes coses. És, com sempre reclamam, tombar aquesta línia que separa la gent de la política. I aquesta línia es toma amb informació i transparència, res pus.
  •   També s’ha mogut gresca en un prec de na Manuela quan ha fet saber que a la plaça del poble  (ahir o avui, no ho he acabat d’aclarir) la Guàrdia Civil va haver de fer acte de presència perquè no se guardava la distància de seguretat necessària. Aquí na Manuel ha  criticat l’acitud de la gent i ha exigit a l’equip de govern que obliguin a la gent a dur mascareta pel carrer. Igualment ha demanat on era la Policia Local ja que a causa de la seva absència va haver d’intervenir la Guàrdia Civil. Nofre Prohens, regidor del Pi, li ha fet saber que sí que hi eren i que ja estan informats de tot i ho tendran en compte de cara endavant. Manuela insistia que no hi eren i Nofre que sí. A hores d’ara crec que encara no se deuen haver posat d’acord. I és que sigui en directe o en xarxa l’equip de govern i na Manuela no acaben de trobar la bona sintonia, mai millor dit ara que xerram d’aparells tecnològics.
  • Molt assenyat el discurs final que ha fet na Maria Pastera recordant a la gent, sobretot als més joves, que Sant Llorenç no està absent del covid i que l’actitud hauria de ser prudencial i no repetir escenes com les d’ahir a la plaça.
  • Mentre ho mirava en directe he vist que el número d’espectadors que, com jo, seguien la retransmissió ha arribat  a 30 espectadors. És a dir ha superat de molt  els que hi assisteixen físicament en directe (que són dos o tres). En això encara hi hem d’afegir el número d’espectadors que podran veure el ple en diferit des de casa, quan millor els vagi (si deixen el vídeo penjat es pot saber el número de visualitzacions que té, de fet just una hora després du 75 visites). Això confirma que l’absència de gent al ple no era només que “la gent passa de la política” (que un poc també) sinó que tampoc es feia res per apropar-la-hi (format rígid i avorrit, i horari mal de combinar). A les dades me remet.
  • Per acabar amb una nota d’humor diré que posar a un ple l’etiqueta d’entreteniment al youtube no sé si és una mica agosarat.

  Res més, esperem que això sigui l’inici d’una nova etapa de plens més transparents i visibles, i que aquesta iniciativa es mantengui en el temps. A qui pertoqui, bona feina i tengueu el coratge de mantenir-la (estar penjat en un vídeo a la vista de tothom no sempre és còmode, per molt que entri dins la vida política).

  Un ple virtual

  El ple sencer en aquest enllaç

Un pensament a “Petites anotacions del ple 12/05/2020


 1. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Si pueden colgar en youtube tanto este pleno como el anterior me encantaría verlo .
  Referente a Manuela ( PP ) se debería mirar el ombligo antes de criticar a la gente del pueblo ( No quiere decir que no tenga razón pero …)
  Me remito a las fotos colgadas por ella misma por facebook en diferentes páginas no manteniendo la distancia social con sus compañeros de trabajo y regidora en cuestión por muy de ” celebración ” que se este .

  Si que es cierto que la policía local no estaba en el pueblo el día de la guardia civil , pero es que es un trabajo individual de cada individuo el mantener el distanciamiento social .

  Por desgracia la población se piensa que ya no convive con nosotros el covid 19 y no es así . Nos quedan mas de 18 meses mas conviviendo con esta pesadilla así que por favor colaboren con el resto de vecinos para que esto se acabe lo antes y de la mejor manera posible .

  Si necesitan un dato bien objetivo desde ayer dia 11/05/2020 se ha vuelto a aislar y preparar toda la planta tercera del hospital de Manacor en previsión de este nuevo repunte gracias a los vecinos que solo piensan de manera individual y no colectiva .

  En referencia al regidor de la policía en cuestión si que me gustaría saber si han dado alguna orden directa a sus subordinados del cuerpo policial para que no denuncien a los vecinos de la localidad y que simplemente les aperciban verbalmente ante hechos reprochables recogidos en cada uno de los BOE publicados desde Madrid .

  Como en todo no pueden haber diferentes varas de medición para las mismas situaciones y riesgos para la salud comunal .

  Todos a una , cueste lo que cueste .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.