Son Servera destinarà més de 300.000 euros a ajudes socials per pal·liar els efectes de la Covid-19

Son Servera destinarà més de 300.000 euros a ajudes socials per pal·liar els efectes de la Covid-19 després de tancar el 2019 amb un superàvit de més de 3 milions d’euros

El deute del consistori continua baixant i ja està en el 20,09 % i s’assoleix també l’objectiu d’estabilitat pressupostària

L’Ajuntament de Son Servera ha tancat l’exercici 2019 amb un superàvit de 3.533.172,84 euros i ha baixat l’endeutament públic fins al 20,09 %. Així es desprèn de la liquidació pressupostària corresponent a l’any passat feta pública i presentada en l’últim ple de la corporació municipal del 21 de maig. El primer ple ordinari de l’Ajuntament després de la crisi sanitària.

Aquestes xifres confirmen una vegada més les bones dades dels últims anys. En xifres, l’endeutament del consistori serverí era al tancament de 2019 de 3.341.882,78 euros, fet que representa un 20,09 %, un percentatge molt per sota del límit permès que se situa en el 110 %. El 2012 aquesta xifra arribava als 17 milions d’euros.

D’altra banda, el control del reconeixement de les obligacions, principalment en inversions, i el control del crèdit han fet possible que durant el 2019 es compleixi amb el límit de regla de despesa que arriba solament a l’1,68 %. A més, l’Ajuntament assoleix l’objectiu de la Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

Enguany, cal destacar que gràcies al RD 11/2020, pel qual es permet destinar part d’aquest import a prestacions i inversions relatives a despesa social, amb la consideració d’inversions financerament sostenibles, l’Ajuntament destinarà 341.969,60 euros del superàvit a ajudes socials per pal·liar els efectes de la COVID-19 i s’espera augmentar aquesta quantitat amb partides d’altres àrees com ara la Regidoria de Festes. «Ha estat un alleujament poder destinar superàvit a Serveis Socials, que han incrementat de forma tan considerable la seva demanda. A més, com anam dient, creim que s’ha de poder utilitzar el superàvit en inversions per als nostres ciutadans, que són els qui paguen els nostres impostos. El deute l’anam pagant puntualment», ha assenyalat Margalida Vivies, regidora d’Hisenda.

En aquest sentit, s’espera que es prorrogui la flexibilització de la Llei d’estabilitat pressupostària i així poder invertir part del romanent de tresoreria en inversions sostenibles, així com en obra pública per a la millora de carrers, parcs, enllumenat públic o clavegueram. En total, al tancament de l’any 2019, aquest romanent era de 4.972.383,53 euros, els quals no podran destinar-se íntegrament a aquestes inversions per les condicions actuals d’aquesta Llei.
«Tot i el control de la despesa, hem aconseguit capacitat per, amb recursos propis i subvencions, realitzar projectes importants per al municipi com ara la reforma i ampliació de l’oficina turística de Cala Millor, la reforma i embelliment del passeig Marítim o la remodelació del carrer Pere Antoni Servera, tot mantenint els ingressos suficients per finançar les despeses anuals», ha expressat la regidora d’Hisenda, Margalida Vives.
Comunicat de premsa Ajuntament de Son Servera
Marga Vives regidora d’Hisenda.Corporació Municipal

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.