Els Premis Ciutat de Manacor 2020 ja tenen guanyadors

La Casa dels Bressols, La Casa Buida, Goyo i Sobre els Talaiots són les obres guardonades d’aquesta edició.

El passat dilluns migdia s’han anunciat els guanyadors dels Premis Ciutat de Manacor 2020. Donada la situació inèdita que vivim l’anunci s’ha fet, per primera vegada, via telemàtica.
Els premis, que guardonen i promocionen obres d’assaig, poesia, teatre i novel·la, demanden obres originals, inèdites i escrites en català. Els premiats d’enguany són els següents:
Premi Maria Antònia Oliver de Novel·la – Jordi Ortiz i Casas per l’obra La Casa dels Bressols
Modalitat: novel·la en català de temàtica lliure
Dotació: 5.000 €
Jurat: Àngel Fitó Bertrán, Pere Antoni Pons Tortella i Jaume Capó Frau
Premi Miquel Àngel Riera de Poesia – Juli Capilla per l’obra La Casa Buida
Modalitat: poesia en català de temàtica lliure
Dotació: 3.000 €
Jurat: Begoña Méndez Seguí, Antoni Riera Vives i Toni Xumet Rosselló
Premi Jaume Vidal i Alcover de Teatre – Alberto Ramos Barrano per l’obra Goyo
Modalitat: text dramàtic en català de temàtica lliure
Dotació: 4.000 €
Jurat: Tomeu Amengual Morey, Neus Nadal Parés i Antoni-Lluís Reyes Duran
Premi Antoni Maria Alcover d’Assaig – Francesc Grimalt Vigo per l’obra Sobre els Talaiots
Modalitat: assaig divulgador en català d’interès cultural o lingüístic que contribueixi a aprofundir i a donar a conèixer els valors de la cultura, de la història o de la filosofia de les Illes; a més, es valorarà el caire divulgador del treball per tal que pugui resultar d’interès per a un públic no especialitzat en la matèria.
Dotació: 3.000 €
Jurat: Damià Pons i Pons, Carles Cabrera Villalonga i Jaume Claret Miranda.

A més del premi en metàl·lic, totes les persones guanyadores veuran publicada en paper la seva obra literària. Les obres guanyadores es donaran a conèixer amb una cerimònia pública que es durà a terme a la Institució Antoni Maria Alcover.

Per part del regidor de Cultura, Mateu Marcé, amb aquests premis “es vol reconèixer la feina feta per tanta gent més o menys coneguda però que viu les lletres i que vol del català una llengua de primera”. “La participació de persones d’arreu de les terres de parla catalana denota la rellevància que aquests premis han anat agafant al llarg del temps”, ha finalitzat.

Finalment, la directora de la Institució Alcover, Bàrbara Sagrera, ha volgut apuntar que “la iniciativa de comunicar de manera virtual els guanyadors dels Premis Ciutat de Manacor d’enguany ha estat obligada per les circumstàncies que ens ha tocat viure aquests últims mesos”. “L’acte presencial habitual que es feia per entregar els guardons, enguany era complicat que es pogués dur a terme per la incertesa del moment i, entre altres raons, perquè sabíem que si els guanyadors eren de fora no podrien assistir a l’acte”, seguit. Calia doncs cercar una alternativa que permetés comunicar i difondre la notícia de manera original i que servís alhora per fer cas als guanyadors i per fer arribar Manacor i aquesta iniciativa cultural tan potent com són aquests premis al més lluny possible. Segons Sagrera “la virtualitat ho permetia, arribar lluny, i la feina de l’equip que ha produït els vídeos ha aconseguit oferir una imatge del certamen i de Manacor de molta qualitat ja que, la informació que s’ha de donar, hi apareix estèticament disposada i crea una atmosfera emotiva potent”. “Per tant, arribar lluny i a col·lectius diferents i diversos, amb una imatge moderna i de qualitat és l’avantatge que ha tengut presentar els guanyadors dels Premis Ciutat de Manacor 2020 de manera virtual”, ha conclòs.

Al canal de YouTube de l’Ajuntament de Manacor es poden trobar els quatre vídeos que anuncien les obres guardonades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.