Manel Serrano, primer autor resident del Centre de Creació de Dramatúrgia Espai el Tub

Manel Serrano,el dramaturg de Son Servera ha estat seleccionat amb el projecte ‘Jutipiris’, que es convertirà en un text teatral que s’estrenarà al VII Torneig de Dramatúrgia-Festival de la Paraula.
Amb el projecte ‘Jutipiris’, és l’autor seleccionat per a dur endavant la primera residència del Centre de Creació de Dramatúrgia Espai el Tub, amb la col·laboració del Teatre Principal de Palma.
El projecte de Serrano ha estat seleccionat d’un total de cinc propostes presentades per dur endavant la residència, que consistirà en l’escriptura d’un text teatral durant aquest estiu, que serà estrenat el proper mes de novembre en format de lectura dramatitzada dins la programació del VII Torneig de Dramatúrgia-Festival de la Paraula. Durant tota la residència, l’autor comptarà amb la figura d’un tutor/ra, que acompanyarà el resident durant tot el procés de creació, a través de monitoratges digitals i presencials. Dramaturgs/gues de prestigi com Marc Rosich, Rafel Duran, Marc Artigau i Cristina Clemente són alguns dels noms participants. A més, durant la temporada Serrano participarà en les diverses activitats paral·leles que s’organitzaran al voltant del projecte i que coordinarà Catalina Florit.
A‘Jutipiris’, Manel Serrano parteix de la pregunta de com explicar el concepte de la mort d’un ésser estimat a una persona amb una discapacitat intel·lectual. El projecte parteix d’una experiència personal de l’autor, la mort de la seva sogra, que estava molt lligada a un nét que pateix aquesta discapacitat intel·lectual. La família es va preparar per fer-li entendre allò que havia passat, però no va resultar gens senzill. Perquè el jove “no entenia la mort”. A partir d’aquí, el projecte pretén investigar sobre com es pot crear un diàleg enriquidor entre les persones i com, per altra banda, cadascuna d’elles pot arribar a comprendre de forma diferent la sensació de la pèrdua d’un ésser estimat.
Aquesta és la primera residència d’escriptura teatral que acull el Centre de Creació de Dramatúrgia Espai el Tub, gràcies al conveni i suport del Teatre Principal de Palma. L’objectiu és treure una nova convocatòria a principis de l’any que ve i que cada any hi hagi dues residències d’escriptura teatral impulsades per l’Espai El Tub i el Teatre Principal.
Informació Espai Tub-Centre.
L’Espai el Tub-Centre de Creació de Dramatúrgia és un recurs per als dramaturgs per tal que trobin suport, assessorament, formació i oportunitats de projecció per a la seva obra. El seu objectiu és fomentar l’escriptura de teatre a les Illes Balears, així com la projecció dels autors i autores i del seu treball mitjançant accions basades en la dotació de recursos, l’aprenentatge, l’intercanvi i la comunicació.
La seva seu és l’Espai El Tub, petit teatre ubicat a l’IES Joan Alcover de Palma, tot i que el Centre de Creació de Dramatúrgia vol superar els límits de l’espai físic i esdevenir, més que una ubicació concreta, un recurs. Les seves accions es presenten per diferents espais amb l’objectiu de trobar l’indret idoni per a cada activitat i també de cercar i teixir complicitats amb la comunitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.