Solucions per a Cala Varques

La col·laboració entre l’Ajuntament de Manacor i la Conselleria de Mobilitat permet donar resposta a la problemàtica de Cala Varques.

Fa anys l’Ajuntament havia tancat l’accés a Cala Varques, provocant que els vehicles que aparcaven al camí ara ho fessin a la carretera, amb els consegüents problemes de seguretat viària i aglomeració. Des d’aquest punt de vista i amb l’objectiu d’establir respostes efectives al problema, aquest divendres matí s’han donat a conèixer els resultats de la comissió de seguretat sobre la cala, a la que l’Ajuntament havia convidat a la Conselleria de Mobilitat.

En aquesta comissió, la Conselleria ha explicat les mesures de seguretat generals en termes de mobilitat per la present temporada turística per tal de reduir els problemes de seguretat viària i d’aparcaments irregulars que s’estaven donant.

Respostes concretes:

1. Des de la intersecció es pintaran línies grogues a la carretera, durant dos quilòmetres i en ambdues direccions.
2. Establiment de senyals verticals de “prohibit aturar”.
3. A les zones de les corbes, que quedaven obertes, es posarà una barrera mixta de llenya.

Aquestes mesures tenen un doble missatge. Per un costat, llançar el missatge a la ciutadania que no es pot aparcar com s’estava fent i, per l’altre, un missatge mediambiental.

El batle, Miquel Oliver, ha volgut agrair la col·laboració de la Conselleria i el treball de la comissió de seguretat. Segons el batle “estam parlant d’una platja natural, petita i que necessita ser tractada en conseqüència, no només pel que fa a l’accés sinó des del punt de vista de protecció territorial i de model d’illa”. Així mateix, ha volgut reconèixer la tasca duta a terme els darrers mesos per part dels cossos de seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.