La Unitat Bàsica de Salut de sa Coma continua tancada, s’estan fent gestions per a la seva reobertura

Durant tot el confinament, els nombrosos residents de la zona costanera de Sant Llorenç des Cardassar es van quedar sense els serveis de la Unitat Bàsica de Salut de sa Coma.
A l’inici del confinament les autoritats sanitàries van decidir tancar la Unitat Bàsica de Salut de sa Coma, de manera que els veïns de sa Coma, i resta de la zona costanera de Sant Llorenç des Cardassar, es van quedar sense els serveis.
A l’hora del tancament, no es va tenir en compte el nombre de persones que utilitzaven els serveis, i envers d’optar per mantenir almanco un dia a la setmana el centre obert, i atendre els usuaris de la zona costanera del terme de Sant Llorenç des Cardassar, tancaren el centre.
Les nombroses persones majors que acudien regularment al control del Simtron, per aquest servei es van haver de desplaçar al Centre de Salut de Cala Millor, allà sortien a la porta del centre els infermers i infermeres, i sense baixar els pacients dels seues vehicles es procedien al control, els resultats i instruccions eren enviaven a casa.
El passat dilluns dia 22, la regidora de Salut del terme de Sant Llorenç des Cardassar, Maria Galmés, acompanyada del delegat de sa Coma, Nicolau Bordal, i la regidora de sa Coma Emília Díaz-Asensió, acudiren al Centre de Salut de Llevant de Son Servera, a una reunió amb la Cordinadora d’infermeria, Catalina Maria Pascual, per tal d’agilitzar l’obertura del Centre de Salut de sa Coma. La resposta va ser que de moment estan estudiant la possibilitat de dins el més de juliol, obrir el centre uns dies a la setmana.
La Unitat Bàsica de Salut de sa Coma, a més dels residents, durant els mesos d’estiu atent a nombrosos turistes, així que esperem que aviat el servei es pugi normalitzar, o com a mínim donar servei uns dies a la setmana.
Sempre m’he destacat per defensar els metges, i personal sanitari que cuida de la nostra salut, però no es de rebut que durant tot el confinament s’ens hagui privat de poder fer consulta amb el nostres metges. Les nostres consultes que eren derivades al Centre de Llevant de Son Servera, a metges que no ens coneixien, enlloc de poder mantenir un contacte telefònic amb el nostre metge de sa Coma i poder fer un seguiment de les nostres patologies que ells coneixen. Tot i així, els metges que ens atenien han fet tot el possible per cuidar la nostra salut. Però és molt difícil poder explicar exactament com a pacients totes les nostres patologies i problemes a metges que no es conèixen.
Personalment vull deixar palès el meu agraïment i de la meva família a la tasca que han duit a terme durant aquesta pandèmia tots els metges i personal sanitari posant en risc la seva salut i la seva vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.